ATP

Turnaj Mistrů i s Raoničem a Monfilsem

- Radek Štohl

Závěrečný turnaj sezóny nepřijde o Miloše Raoniče a Gaela Monfilse. Oba dva tenisty zužovaly v poslední době zdravotní problémy, které jim ovšem nezabrání v tom, aby si na Turnaji Mistrů zahráli. Minimálně stav francouzského tenistky není ještě stoprocentní.

Miloš Raonič se od Masters v Paříži potýká s natrženým pravým stehením svalem a spekulovalo se, jestli se závěrečného podniku sezóny vůbec zúčastní. Den před jeho startem však svoji účast potvrdil. 

,,Po Paříži jsem letěl do Kanady, abych podstoupil další léčbu. Bylo mi sděleno, že si tenis nezahraji tři až pět týdnů. Nakonec se to však zlepšilo a zajisté tak budu moci odehrát první zápas na turnaji. S tréninkem jsem začalznovu ve středu." prohlásil na tiskové konferenci pětadvacetiletý tenista.

Raonič by rád upravil svůj program, ale nemůže si to ještě dovolit. ,,Stále hledám správnou rovnováhu. Nenecházím se totiž ve fázi jako jiní hráči, že bych se mohl některých turnajů vzdát."

Téměř měsíc se již na kurtech neobjevil Gael Monfils, třicetiletého borce trápí potíže se žebrem. ,,Na první duel proti Milošovi nebudu stoprocentně připravený, ale může se to zlepšit." přiznal nejlepší Francouz současnosti.

,,V úterý nebo ve čtvrtek narazí Gael na Novaka Djokoviče, který ho porazil na US Open ve čtyřech setech. ,,Pokud ho chci porazit, musím změnit taktiku. Jsem velice šťastný, že můžu být tady, je to další šance, jak Novaka poprvé porazit". těší se na duel s druhým hráčem světa Monfils.