Kuchyně Gorenje Prague Open: Smitková ve finále nestačila na nasazenou jedničku

- Redakce

Letošní ročník turnaje Kuchyně Gorenje Prague Open je minulostí. Ve finále antukového podniku ITF s dotací 60 tisíc dolarů se na pražských Spojích utkaly nasazená jednička Magdalena Frechová z Polska a česká kvalifikantka Tereza Smitková. Z hladkého vítězství se radovala favorizovaná Frechová, která ztratila v souboji o trofej pouze tři gemy.

Smitková na titul nedosáhla
Tereza Smitková (336.) zůstala na antukovém turnaji ITF Kuchyně Gorenje Prague Open těsně pod pomyslným vrcholem. Česká kvalifikantka podlehla ve finále akce s dotací 60 tisíc dolarů nasazené jedničce Magdaleně Frechové (123.) po hodině a 18 minutách 2:6 a 1:6.

Polská favoritka sice vstoupila do utkání ztraceným podáním, následně ale na dvorci dominovala, když získala celkem pětkrát podání české hráčky.

Smitková může být nehledě na porážku se svým účinkováním na pražských Spojích spokojená, přičemž v žebříčku WTA se posune hluboko do třetí stovky.

„Myslím, že výsledek úplně neodpovídá průběhu, zvlášť v prvním setu jsem měla spoustu šancí, aby byl zápas vyrovnanější. Kolikrát tam rozhodlo pár centimetrů. Lidi z okolí se mě snažili uklidnit, že to byl pěkný turnaj a že nemusím být smutná. Asi mají pravdu,“ uvedla v rozhovoru pro Tenisový svět Smitková.

Finále dvouhry
Magdalena Frechová (POL, 123.) [1] – TEREZA SMITKOVÁ (336.) [Q] 6:2, 6:1