Zpoždění, bizarní rozehrávka i silný vítr. Byl to divný den, oddechla si po výhře Kvitová

- Marek Bartošík

Petra Kvitová nenabídla Kristýně Plíškové ani brejkbol a po výhře 7:6(4) a 6:2 si zajistila postup do třetího kola US Open. Den české lvice měl ale k ideálu daleko – vždyť New York se potýkal s následky středečního deště, který dokonce způsobil rozsáhlé záplavy! „Od rána to byla katastrofa. Musím říct, že jediné dobré na dnešku bylo, že jsem vyhrála, jinak to byl divný den,“ měla jasno Kvitová.

Český fanoušek už si zvykl na fakt, že grandslamový turnaj zpravidla nabízí derby mezi českými tenistkami. V jednom takovém zvítězila Petra Kvitová nad Kristýnou Plíškovou, čímž si zajistila pikantní souboj s Řekyní Marií Sakkariovou o účast v osmifinále US Open.

Hlavní soutěže US Open se účastníte po čtrnácté, přičemž už po jedenácté jste postoupila do třetího kola. Co na tuto statistiku říkáte?
Je docela dobrá a svědčí o tom, že tenis už hraju fakt dlouho. US Open nikdy nepatřilo k mým lepším grandslamům, což už je v posledních letech trošku jiné. Být jedenáctkrát ve třetím kole je skvělé, je to hezké číslo.

Na dvorci Louise Armstronga proti vám stanula krajanka Kristýna Plíšková. Jak byste duel zhodnotila?
Věděla jsem, že mě čeká těžká práce, protože Kristýna skvěle podává, což se potvrdilo. Jsem ráda, že se mi povedl tiebreak, což bylo pro vývoj zápasu klíčové. Rozhodoval servis a returny – která z nás jich dostane víc do hry. Jsem ráda, že jsem dobře podávala. Myslím, že jsem i od základní čáry hrála dost slušně.

Organizátoři kvůli rozsáhlým záplavám posunuli začátek programu o hodinu. Do jaké míry vás tato změna zasáhla?
Od rána to byla katastrofa. Měli jsme něco v plánu a dostala jsem zprávu, že se vše posouvá o hodinu. Měla jsem jet o hodinu později, ale neměli jsme auto, takže jsme jeli autobusem. Cesta trvá normálně třicet až čtyřicet minut, dnes to bylo hodinu a tři čtvrtě. Prostě blázinec. Nestihla jsem rozcvičku před rozehrávkou, pak jsme hráli ve čtyřech s klukama. Následně se něco uvolnilo, tak jsme šli vedle. Bylo to náročné. Taktak jsem stíhala rozcvičku před zápasem a šla jsem na to. Měly jsme těžké podmínky. Docela hodně foukalo a na kurtu se pohyboval stín. Musím říct, že jediné dobré na dnešku bylo, že jsem vyhrála, jinak to byl divný den.

V takových náročných chvílích je potřeba udržet si naději. Vy jste se před pár dny vyfotila v New Yorku právě u moderní „Sochy naděje“. Co pro vás slovo naděje znamená?
Asi úplně všechno, protože naděje umírá poslední, jak se říká. Mám to v sobě zakódováno od dětství. Před pár lety jsem myslím po zranění zveřejnila podobnou fotku. Teď mi přišla situace jiná ohledně covidu. Nikdo to neměl a pořád nemá jednoduché. Přišlo mi to hezké pro fanoušky, že naděje umírá poslední.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

US Open, New York (USA, 57 500 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
PETRA KVITOVÁ (11.) – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (115.) 7:6(4), 6:2