Cítím se výborně. Chci se pořád zlepšovat, hlásí před návratem na antuku Kolář

- David Schlegel, Filip Lefenda

Potřetí v kariéře bojoval během minulého týdne Zděněk Kolář o hlavní soutěž US Open. Po více než půl roce odehrál čtyřiadvacetiletý Čech zápasy na venkovních betonech. Na postup mezi smetánku to v New Yorku nestačilo, stopku vystavil vítězovi dvou letošních antukových challengerů ve druhém kvalifikačním kole Alex Molčan ze Slovenska. Optimismus ale rodák z Bystřice nad Pernštejnem neztrácí. „Myslím, že jsem předvedl dobrý tenis. Chci se pořád zlepšovat. Věřím, že s dobrými výkony přijdou i dobré výsledky,“ říká Kolář v rozhovoru pro Tenisový svět.

Jak hodnotíte vaše působení na letošním US Open?
Hrál jsem dobrý tenis, ale určitě jsem chtěl dojít dále. Alex Molčan zahrál výborně.

Co vám proti hráči, jakým je Slovák Molčan, chybělo k vítězství?
První polovinu úvodního setu jsem hrál výborně. Dařilo se mi prezentovat agresivní útočnou hrou. Poté jsem možná přenechal až příliš aktivitu Alexovi, který hraje skvěle a nedělá moc chyb. Možná jsem měl po celý zápas hrát na větší riziko a pokoušet se o více vítězných úderů.

Jak byste zhodnotil svou hru na tvrdém povrchu a její vývoj v posledním roce?
V zimě jsem odehrál dobré zápasy, ale měl jsem těžké losy. Teď na US Open jsem hrál po půl roce opět na tvrdém povrchu. Myslím si, že jsem předvedl dobrý tenis.

Jaké jsou vaše plány pro další týdny? Nakolik budete hrát i neantukové turnaje?
Teď se vrátím na antukové turnaje v Banja Luce. Poté pojedu do Štětína a na dva podniky v Rumunsku. Podle toho, jaké budou turnaje dále, se rozhodnu, jestli se přesunu na tvrdý povrch do hal, nebo zůstanu na antuce.

Někteří slovenští tenisté (Andrej Martin, Jozef Kovalík) letošní US Open vynechali, aby se mohli soustředit na antukové turnaje. Co na podobné počínání říkáte? Nepřemýšlel jste o něčem podobném?
Je to každého rozhodnutí. Oba jsou výborní antukáři, a proto zvolili tuto cestu. Já když viděl kalendář, který vydalo ATP, tak mou reakcí a plánem bylo, že bych také zůstal v Evropě na antuce. Postupně jsem ale jasně zvolil US Open.

Jak se cítíte po velmi náročném průběhu sezony fyzicky?
Cítím se výborně. Hlavně přes léto jsem odehrál hodně zápasů, a to jak ve dvouhře, tak i čtyřhře. Podařilo se mi nějaké turnaje v obou disciplínách vyhrát. Věřím, že můžu na tyto výsledky úspěšně navázat.

Jaké jsou vaše cíle do konce roku?
Chci se pořád zlepšovat. Věřím, že s dobrými výkony přijdou i dobré výsledky. Udělám vše pro to, aby se mi povedly.