Chcete na US Open? Musíte být očkovaní, rozhodli zástupci New Yorku

- Jan Vojkůvka

US Open dlouho s předstihem láká na zaplněné tribuny a možnost sledovat špičkový grandslamový tenis přímo z místa dění. Nakonec to ale má jeden háček. Těsně před začátkem amerického svátku přišlo rozhodnutí od zastupitelů města New York, kteří rozhodli, že do Flushing Meadows smí přijít pouze lidé s alespoň jednou dávkou očkování proti covidu-19.

O rozhodnutí města informovali v sobotu pořadatelé US Open, kterými je Americká tenisová asociace (USTA). Ti oznámili, že s ohledem na pokračující šíření varianty delta zavedli toto opatření na základě požadavku starosty New Yorku.

Návštěvníci starší 12 let se budou muset při vstupu do areálu prokázat potvrzením o absolvování alespoň jednodávkového očkování. Je to daň za to, že na US Open nemá být žádné omezení kapacity na jednotlivých stadionech.

Americký grandslam se v minulé sezoně odehrál za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků. Posledním grandslamovým turnajem bez kapacitních omezení bylo Australian Open v lednu 2020. Od té chvíle se hrálo buď bez diváků nebo před velmi řídkým obecenstvem.