ATP

Poslední zápas. 39letý veterán končí bohatou kariéru

- Radek Štohl

Bývalý 33. hráč žebříčku dvouhry a 82. deblista světového rankingu Paolo Lorenzi po letošní kvalifikaci US Open ukončil bohatou tenisovou kariéru. V prosinci čtyřicetiletý Ital svůj poslední zápas odehrál ve druhém kole kvalifikace proti Maxime Janvierovi.

„New York jsem vždy miloval. Řekl bych, že se jedná o pravé místo na ukončení kariéry. Na začátku roku jsem prodělal několik zranění, vše bylo složitější. Věděl jsem, že mé tělo už na tom nebude jako dříve. Člověk musí poznat, kdy je čas skončit," prohlásil Lorenzi pro ATP.

Ital na okruhu debutoval už v roce 2002, mezi elitní stovku se poprvé probojoval až ve svých sedmadvaceti letech. Na premiérovou trofej z okruhu čekal dalších sedm let, kdy se ve čtyřiatřiceti stal nejstarším tenistou, který kdy prvně získal titul na okruhu ATP ve dvouhře.

Paolo Lorenzi se během kariéry jednou dostal do osmifinále dvouhry grandslamového turnaje, přihodilo se tak před čtyřmi lety ve Flushing Meadows. Ve čtyřhře byl dokonce ve čtvrtfinále, o pár měsíců dříve před US Open si výborně vedl na French Open.