US Open zná úvodní rozpis! Kdy se Češi v pondělí dostanou na kurt?

- Radek Štohl

Pomalu se to blíží, závěrečný čtvrtý grandslam sezony US Open je za dveřmi. Do hry se dostane hned deset českých zástupců. Během úvodního pondělního dne se představí přesně polovina z nich - konkrétně Marie Bouzková, Tereza Martincová, Markéta Vondroušová, Jiří Veselý a Barbora Krejčíková.

Největšího stadionu se dočká Marie Bouzková. Třiadvacetiletá Češka při své čtvrté účasti na US Open bude bojovat o premiérový postup do druhého kola. A to rovnou na Arthur Ashe Stadium, kde od 1:00 SEČ v noční sekci zasáhne proti úřadující šampionce Naomi Ósakaové.

Třetí největší tenisové pódium bude patřit Tereze Martincové. Dvojnásobná úspěšná kvalifikantka turnaje se představí na Grandstandu proti Viktorii Azarenkové, přičemž se bude jednat o poslední zápas na kurtu. Odhadovaný start utkání je 22:30.

Do hry se dostane také nedávná olympijská finalistka Markéta Vondroušová. Na dvorci číslo čtyři nastoupí jako třetí v pořadí, Rumunku Elenu-Gabrielu Ruseovou vyzve od 20:30.

Barbora Krejčíková zamíří na kurt číslo 11, proti Astře Sharmaové by rovněž měla začít ve 20:30 SEČ. Jediný mužský český zástupce Jiří Veselý začne proti Kevinu Andersonovi na "sedmičce" od 17:00.

Pondělní program Čechů
17:00 JIŘÍ VESELÝ (89.) – Kevin Anderson (RSA, 75.)
20:30 MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (40.) – Elena Gabriela Ruseová (ROU, 108.)
20:30 BARBORA KREJČÍKOVÁ (9.) – Astra Sharmaová (AUS, 114.)
22:30 TEREZA MARTINCOVÁ (60.) – Viktoria Azarenková (BLR, 19.)
1:00 MARIE BOUZKOVÁ (86.) – Naomi Ósakaová (JPN, 3.)