US Open: Krejčíková, Vondroušová i Kr. Plíšková poznaly své soupeřky

- Radek Štohl

České tenistky po skončení kvalifikace US Open dostaly zrádné soupeřky. Jediná naše postupující z kvalifikace Kristýna Plíšková bude hrát s Dankou Koviničovou z Černé Hory, Barboru Krejčíkovou čeká nebezpečná Australanka Astra Sharmaová a Markétu Vondroušovou Rumunka Elena-Gabriela Ruseová.

Kristýna Plíšková (115.) se do hlavní soutěže posledního grandslamového turnaje sezony musel probít přes kvalifikaci. Devětadvacetileté tenistce se to však podařilo. Cestu jí postupně nezkřížila Valeria Savinychová (6:2, 6:1), Robin Andersonová (6:7, 6:4, 6:1) a ani Kamilla Rachimovová (7:6, 6:4).

Češka se tak na začátku následujícího týdne proti Dance Koviničovové (65.) bude snažit vyrovnat maximum na zdejším turnaji. Šance rozhodně nebudou malé, soupeřka z Černé Hory vyhrála jediné z posledních osmi utkání. Pokud se tak skutečně přihodí, Plíšková by v dalším kole mohla vyzvat krajanku Petru Kvitovou.

Jistotu účasti v hlavní soutěži naproti tomu už měla Barbora Krejčíková (9.). Vítězka letošního French Open se v New Yorku představí vůbec poprvé v hlavní soutěži, předchozích pět účastí zakončila v kvalifikaci.

Krejčíková skvělou formu z posledních týdnů bude potvrzovat proti Astře Sharmaové (114.), která v minulosti už nakoukla do elitní stovky, na US Open dvakrát skončila v prvním kole hlavní soutěže. Pro tenistky se bude jednat o první vzájemný zápas.

Na soupeřku do poslední chvíle musela čekat také finalistka olympijského turnaje v Tokiu Markéta Vondroušová (40.). Dvaadvacetiletou tenistku se na úvod blížícího se grandslamu pokusí překvapit Elena-Gabriela Ruseová (108.), která letos z kvalifikace dobyla antukový podnik v Hamburku, o čtrnáct dní později si připsala finále v Palermu.