Los Fed Cupu: Plíšková zahájí s Mladenovičovou, Kvitová vyzve Garciaovou

- Daniel Kubelka, Jan Vojkůvka

Již zítra bude zahájeno finále letošního ročníku Fed Cupu, na kterém obhájkyně posledních dvou let budou vyzvány domácími Francouzkami, které se pokusí poprvé od roku 2003 pozvednout mistrovský titul nad hlavu. Český tým se bude v úvodních dvouhrách spoléhat na Karolínu Plíškovou s Petrou Kvitovou, zatímco Francie dle očekávání nasadí Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovičovou.

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku

Los fedcupového finále proběhl Maison de la Region, který je vzdálen necelý kilometr od haly Rhénus Sport, v příjemném prostředí místního parlamentu. Kromě zveřejnění týmových jedniček a dvojek šlo samozřejmě o to, kdo se s kým utká jako první a na koho čeká v sobotu až druhý zápas.

Do dvouher vybral Petr Pála Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou. Na závěrečnou čtyřhru pak prozatím určil Lucii Hradeckou s Barborou Strýcovou. Amelie Mauresmová rovněž nepřekvapila a určila do dvouher Garciaovou s Mladenovičovou. Ačkoliv do čtyřhry nahlásila dvojice Cornetová/Parmentierová, je již nyní jisté, že pokud dojde k závěrečnému deblu a Garciaová s Mladenovičovou budou fit, zahrají si i ve čtyřhře.

Sobotní program, který bude zahájen ve 13:00, otevře utkáním Karolína Plíšková, která se postaví Kristině Mladenovičové. Záhy po tomto střetnutí na dvorec nastoupí Petra Kvitová s Caroline Garciaovou. V neděli se utkají Garciaová s Plíškovou, následovat bude duel Kvitové s Mladenovicovou a následná čtyřhra.