Další omluvenky z US Open. V New Yorku nenastoupí ani Keninová, Raonic a Venus W.

- Marek Bartošík

Grandslamové US Open hlásí další ztráty. K Sereně Williamsové, Rogeru Federerovi, Rafaelu Nadalovi, Dominicu Thiemovi a Stanu Wawrinkovi přibyli na seznam omluvených také Kanaďan Milos Raonic a Američanky Sofia Keninová a Venus Williamsová. Zatímco Williamsovou a Raonice trápí zranění nohy, Keninovou nepustí do hry pozitivní test na covid-19.

Už třetí grandslamový podnik v řadě je nucen vynechat Milos Raonic. Třicetiletý Kanaďan odehrál vinou zranění pravé nohy od konce března jen jediné soutěžní utkání a na US Open bude chybět potřetí za posledních pět let.

Ve Flushing Meadows se dále nepředstaví sedminásobná grandslamová šampionka Venus Williamsová ani světová pětka Sofia Keninová. Druhá zmíněná oznámila, že onemocněla covidem-19.

„Naštěstí jsem naočkovaná, a proto jsou mé symptomy pouze mírné. Nicméně testy na covid mi nadále vycházejí jako pozitivní, a proto nebudu moci hrát příští týden na US Open. Plánuji, že strávím několik dalších týdnů rekonvalescencí a přípravou, abych mohla na podzim hrát. Děkuji vám za všechny povzbudivé zprávy,“ napsala na svůj twitterový účet dvaadvacetiletá Keninová.

Hlavní soutěž US Open začne v pondělí 30. srpna a potrvá do neděle 12. září. Zatímco kvalifikace se koná bez účasti fanoušků, pro hlavní fázi turnaje organizátoři počítají s plnou kapacitou návštěvnosti.