Tisícovku v Cincinnati ovládli Zverev s Bartyovou

- Filip Lefenda

Vítězi prestižního betonového podniku v americkém Cincinnati se stali Alexander Zverev z Německa a Australanka Ashleigh Bartyová.

Alexander Zverev neztratil ani popáté v kariéře sadu s Rusem Andrejem Rubljovem a dokráčel si po výsledku 6:2 a 6:3 pro pátý titul z turnaje kategorie Masters. V Cincinnati se mu přitom dosud absolutně nedařilo. Při předešlých pěti účastech v hlavní soutěži nevyhrál olympijský vítěz z Tokia jediné utkání.

„Poprvé jsem zde vyhrál až ve středu a teď tu stojím s titulem. Byl to neuvěřitelný týden. Lepší přípravu na US Open jsem si nemohl přát,“ liboval si čtyřiadvacetiletý Němec, který ale držel emoce na uzdě.

„Nechtěl jsem moc slavit, protože vím, jak se teď Andrej cítí. Od 11 let jsme nejlepší přátelé. Jeho chvíle ale určitě přijde,“ vysvětil čtvrtý hráč světa, který bude na závěrečném grandslamu sezony obhajovat loňské finále.

Ženskou část turnaje ovládla bez ztráty jediného setu Australanka Ashleigh Bartyová. Světová jednička, jež na cestě za titulem vyřadila ve čtvrtfinále i Barboru Krejčíkovou, přehrála ve finále 6:3 a 6:1 švýcarskou držitelku divoké karty Jil Belen Teichmannovou.

Pětadvacetiletá rodačka z Ipswiche zaznamenala v aktuální sezoně už čtyřicáté vítězství a uspěla v pátém z celkových šesti letošních finále.

„V utkání jsem si opravdu věřila a hrála sebevědomě. Byla jsem agresivní a dobře se hýbala, což je ve velkém finále důležité. Jsem nadšená, že jsem zápasy ve zdejších náročných podmínkách zvládla,“ pochvalovala si kvalitní přípravu na US Open Bartyová.