Málem jsem si zlomil ruku, zuřil Medveděv po nárazu do kamery. Vzteky ji pak nakopl

- Jan Vojkůvka

Daniil Medveděv po pěti výhrách nad Rusem Andrejem Rubljovem se svým krajanem poprvé v kariéře prohrál. Porážka 6:2, 3:6, 3:6 však bude pamatována spíše kvůli situaci ve druhém setu, kdy ve třetím gemu vběhla světová dvojka do kamery a vzteky ji posléze nakopla. „Odneste to pryč, málem jsem si zlomil ruku,“ soptil v debatě s umpirovým rozhodčím.

Medveděv se ve třetím gemu druhého setu dostal do náročné výměny, v níž musel využít především svou rychlost za základní čarou. Dostal se ale až příliš k mantinelu, který odděluje kurt a tribuny a vrazil do stojící kamery.

Ačkoliv si s kameramanem plácl rukou a vypadal, že celou situaci bere sportovně, při cestě umpirového rozhodčího k místu incidentu se Rus otočil a vzteky kopl do již znovu stojící kamery.

„Odneste to pryč, málem jsem si zlomil ruku,“ říkal rozhodčímu, zatímco ten jej upozorňoval, aby do kamery nekopal.

Rus nadále opakoval, že si málem zlomil ruku a dožadoval se odnesení kamery ze své pozice. Rozhodčí se mu marně snažil vysvětlit, že o téhle věci on nerozhoduje, ale pokud by se snažil kameru nadále poškodit, může být potrestán.

Po utkání se k celé záležitosti vyjádřil i šťastný vítěz Rubljov, který situaci sledoval z druhé strany dvorce. „Takové situace mohou být velmi nebezpečné. Není to pro sportovce příliš dobré, protože se mohou zranit.“

Zároveň ale pro něj následující „divadlo“, při němž Medveděv hrozil pořadatelům žalobou a nechával se několikrát ošetřovat, bylo přehnané. „Ale doufám, že je v pohodě. Alespoň to, jak hrál, nenasvědčuje tomu, že by se mu stalo něco vážného,“ krčil rameny.

Medveděv, který v Cincinnati vyhrál v roce 2019, se po porážce před novináři nepředstavil.