Tohle bude stát za to! Murray v prvním kole vyzve australského rebela

- Michal Hladký

První kolo amerického turnaje kategorie ATP Tour 250 s názvem Winston-Salem Open nabídne unikátní podívanou. Hned na úvod tohoto podniku se střetnou dvě velké osobnosti světového tenisu, a to Australan Nick Kyrgios a Skot Andy Murray. Dva showmani, jejichž vzájemné měření sil už teď slibuje parádní podívanou.

Tohle si žádný tenisový fanoušek nesmí nechat ujít. V období, kdy většina hráčů finišuje přípravy na nadcházející US Open, se v prvním kole turnaje Winston-Salem Open schyluje k famóznímu vystoupení dvou elitních tenistů – Nicka Kyrgiose a Andyho Murrayho.

Rozhodně nejsme zvyklí, že by první kolo turnaje kategorie ATP Tour 250 nabídlo takhle hvězdnou bitvu.

A Australan má v pondělí svému soupeři co vracet. Na Murrayho narazil už sedmkrát, přičemž zvítězil pouze ve dvou případech. Asi nejbolestivější porážku zaznamenal Kyrgios před šesti lety na domácím grandslamu, kdy skotskému hráči podlehl ve čtvrtfinále po setech 3:6, 6:7(5) a 3:6.

Teď jde australský bouřlivák do zápasu v pozici velkého favorita, nicméně forma obou hráčů není nijak zářívá. Není se čemu divit, ani jeden z nich toho moc letos neodehrál.

Kyrgios si dal od únorového Australian Open pauzu, a to kvůli tomu, že se mu nechtělo hrát před prázdnými tribunami. Představil se až na Wimbledonu. Tam dokráčel do třetího kola, načež se přesunul na americké betony. Startoval v Atlantě, Washingtonu a Torontu, přičemž dokázal vyhrát jen jeden zápas.

Murray už tradičně bojoval se zraněními. Na začátku sezony odehrál tři evropské halové turnaje a připsal si dokonce jedno finále. Jenže na challengeru, který nevyhrál ani přesto, že šel do duelu proti Ukrajinci Marčenkovi v roli jasného favorita.

Následovala nucená pauza a návrat až těsně před travnatým grandslamem. Na tomto povrchu se skotskému hráči dařilo, absolvoval několik dobrých zápasů. V Queen's Clubu z toho bylo osmifinále, na Wimbledonu pak třetí kolo.

Naposledy se Andy Murray představil v Cincinnati, kde nad jeho síly byl ve druhém kole Polák Hurkacz.

Poslední vzájemný zápas diváky rozhodně nenudil