Veteráni i spousta nováčků. Letošní Laver Cup je kompletní

- Jan Vojkůvka

Zářijový Laver Cup, který se bude hrát v Bostonu, zná kompletní nominaci obou týmů. Vůbec první ročník, jehož součástí nebude Roger Federer ani žádný z hráčů tzv. Big three, odstartuje 24. září a bude trvat celkem tři dny.

Tým Evropy ve svých řadách i počtvrté přivítá Alexandera Zvereva. Německý tenista a šampion letošních olympijských her je jediným hráčem z Evropy, jenž se zúčastnil všech předchozích turnajů a svou sérii prodlouží i na čtvrtém ročníku týmové soutěže.

Zvereva v týmu Evropy doplní světová trojka Stefanos Tsitsipas, který si zahraje Laver Cup podruhé, a také hned čtyři nováčci. Těmi jsou světová dvojka Daniil Medveděv, sedmý hráč světa Andrej Rubljov, osmička Matteo Berrettini a jedenáctka Casper Ruud.

Tým světa má ve svých řadách mnohem více veteránů než tým Evropy, avšak co se týče pořadí ve světovém žebříčku, převahu mají rozhodně Evropané. Jediným členem elitní desítky je totiž Kanaďan Denis Shapovalov, který si zahraje na svém třetím Laver Cupu.

Veterány v týmu světa jsou také Nick Kyrgios a John Isner, kteří nechyběli ani na jednom z předchozích turnajů. Podruhé pak bude hrát v barvách týmu světa Argentinec Diego Schwartzman. Nováčky v Laver Cupu jsou světová sedmnáctka Felix Auger-Aliassime a Američan Reilly Opelka.

Vítězství z Ženevy 2019 obhajuje tým Evropy, který doposud nepoznal hořkost porážky a drží v Laver Cupu stoprocentní bilanci 3-0. Zatímco v pražské O2 Areně vyhráli Evropané 15:9 a v Chicago v roce 2019 13:8, v Ženevě se dočkali zatím nejtěsnějšího vítězství v poměru 13:11. Prodlouží svou dominanci i v Bostonu?