Prostějov Open: Svrčinovu vítěznou sérii utnul Díaz Acosta, Gengel titul ze čtyřhry nevybojoval

- Redakce

Dalibor Svrčina (334.) si o druhý titul v rozmezí necelého týdne v Prostějově nezahraje. Čechovu osmizápasovou šňůru bez porážky ukončil v pátečním semifinále Facundo Díaz Acosta (405.) z Argentiny, jenž zvítězil dvakrát 6:3. Marek Gengel s Vladimirem Ignatikem ve finále čtyřhry neuspěli a ve třech setech podlehli Američanům Chappellovi se Stalderem.

Jihoameričan, jenž je na akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů šestým nejvýše nasazeným účastníkem, neztratil na Hané ani sadu. O titul si zahraje s turnajovou trojkou Nikolasem Sánchezem Izquierdem (367.) ze Španělska, jenž v úvodním semifinále přehrál po setech 6:3 a 6:2 Alexandera Rybakova (414.) ze Spojených států amerických.

Závěr pátečního programu bude v Prostějově patřit finále čtyřhry. To bude mít českou stopu – po boku Bělorusa Ignatika si o titul zahraje Marek Gengel. Nasazené dvojky budou čelit ryze americkému páru Nick Chappell, Reese Stalder.

Gengel titul v Prostějově nevybojoval
Marek Gengel s Vladimirem Ignatikem turnajovou trofej v Prostějově nevybojovali. Druzí nasazení ve finále proti Američanům Nickovi Chappellovi a Reese Stalderovi sice vyhráli první set, ale ve druhém dějství se marně snažili dosáhnout na brejk a po prohře v tiebreaku nakonec nezvládli ani rozhodující dějství.

Česko-běloruská dvojice podlehla Chappellovi a Stalderovi po setech 6:3, 6:7(3), 8:10.

Semifinále dvouhry
Nikolas Sánchez Izquierdo (ESP, 367.) – Alexander Rybakov (USA, 414.) 6:3, 6:2
Facundo Díaz Acosta (ARG, 405.) – DALIBOR SVRČINA (334.) 6:3, 6:3

Finále čtyřhry
Chappell, Stalder (oba USA) – GENGEL, Ignatik (BLR) 3:6, 7:6(3), 10:8