On mezi nás nepatří! Na hru Kyrgiose se až příliš dobře dívá, vtipkuje Opelka

- Michal Hladký

Dvoumetroví obři, kteří rozdávají jedno eso za druhým. Američan Reilly Opelka, finalista právě dohraného Toronto Masters, představil ultimátní servisový „dream team“, proti kterému returnovat opravdu nechcete. Do elitního klubu by mohl mít nakročeno i Nick Kyrgios, jehož první podání taktéž patří mezi nejlepší na okruhu. Případná pozvánka by ale byla zamítnuta. Proč?

„Ivo Karlovič, Milos Raonic, John Isner, Kevin Andersona a já. Podání máme zabijácké, ale pro diváky docela nuda,“ nechal se slyšet Reilly Opelka ohledně složení servisového „dream teamu“, který z legrace sestavili právě s Isnerem.

A právě kvůli popsanému důvodu do něj nebyl zařazen Australan Nick Kyrgios. „Splňuje všechny podmínky k tomu, aby v něm byl také. Statistiky má úchvatné. Jenže je tu jedna věc… na jeho hru se až příliš dobře dívá,“ vtipkoval Opelka.

Jak si tedy podávací mašiny letos vedou?

Američan John Isner v letošní sezóně nasázel 584 es, přičemž k tomu potřeboval 28 zápasů. Jeho krajan Reilly Opelka odehrál o dva duely více, es ale zaznamenal 524.

Jihoafričan Kevin Anderson v roce 2021 nastřílel 301 es za 18 utkání, Kanaďan Milos Raonic 192 za 12 a Chorvat Ivo Karlovič 90 za 5.

196 přesných zásahů z 13 klání Australana Nicka Kyrgiose tedy není vůbec špatných, ale jak už bylo zmíněno – je jednoduše proklatě zábavný.