Proti ranařce Sabalenkové i větru. Použila jsem trochu víc mozek, smála se Plíšková

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková se dokázala na turnaji v Montréalu probojovat až do samotného finále. V něm v neděli vyzve Italku Camilu Giorgiovou. Ženu, která ji vyřadila v osmifinále olympijských her. Cesta do souboje o titul však nebyla snadná. Musela totiž překonat ranařku a světovou trojku Arynu Sabalenku, a také se vypořádat s nepříjemným větrem.

Oba úkoly nakonec Plíšková zvládla. Nebyl to od ní nikterak úchvatný tenis, byl ale chytrý, úsporný a účinný. To po výhře 6:3, 6:4 přiznala i sama česká hráčka.

„Není to o tom, že bych tu hrála nějaký úžasný tenis, protože každý den je tu nepříjemně větrno. Ale myslím, že jsem dnes trochu více použila svůj mozek,“ smála se šťastná Plíšková, která se prokousala do svého třetího finále v sezoně.

„Je to úžastný pocit, dostat se do dalšího letošního finále,“ podotkla světová šestka, která se navíc v pondělním vydání žebříčku posune na čtvrtou příčku. „Hrála jsem dnes hodně solidně. Udělala jsem vše, co jsem měla, abych zápas vyhrála. Hrála jsem spíš chytře a musím říct, že mě podržel servis,“ doplnila své hodnocení.

V cestě do finále se nejvíce zapotila ve druhém kole, kdy porazila svou kamarádku Donnu Vekičovou až v tiebreaku třetí sady. Následně ovšem vyhrála tři duely bez ztráty setu a vedle Sabalenkové vyřadila i Anisimovou a Sorribesovou Tormovou.

Potěšená je hlavně s tím, jak se dokáže v Montréalu adaptovat na změny herních stylů svých sokyní. To nebylo v průběhu sezony zrovna pravidlem. „Hrála jsem proti nejrůznějším soupeřkám, jejichž styl se měnil od hodně pomalých míčků až po extrémně rychlé údery. Dokázala jsem se tomu přizpůsobit,“ usmívala se.

Finálové soupeřce, kterou bude Italka Camila Giorgiová, má Plíšková co vracet. Prohrála s ní totiž poslední vzájemný zápas na letošních olympijských hrách v Tokiu. Česká favoritka tehdy v osmifinále padla po setech 4:6, 2:6.