WTA

Los WTA Cincinnati: Vondroušová si zopakuje olympijské finále. Kvitovou čeká vítězka z roku 2019

- Radek Štohl

Těžký los čeká na české tenistky na úvod dalšího turnaje v Cincinnati. Do prvního kola dvouhry se minimálně dostanou čtyři Češky, ve druhém se objeví Karolína Plíšková. O účast v hlavní soutěži bude bojovat Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.

Papírově nejtěžší první kolo čeká na Markétu Vondroušovou. Finalistka nedávného olympijského turnaje se do akce vrátí poprvé od Tokia, přičemž podruhé v řadě narazí na vítězku turnaje po pěti kruhy Belindu Bencicovou. Rovněž pro desátou nasazenou se bude jednat o první zápas od svého zlatého tažení. (Bilance 1:1)

Formu se pokusí najít Petra Kvitová. Dvojnásobná grandslamová vítězka z posledních šesti zápasů zvítězila jen dvakrát, snadné to nebude mít ani na Western & Southern Open. Do cesty se jí postaví vítězka turnaje z roku 2019 Madison Keysová, se kterou navíc prohrála dva poslední vzájemné zápasy. (Bilance 3:4)

Neúspěšné úvodní kolo v Montréalu se za hlavu pokusí hodit Karolína Muchová. Aktuálně 23. hráčka žebříčku dvouhry se premiérově utká s Johannou Kontaovou, která naposledy nenastoupila do osmifinále probíhajícího turnaje v Monréalu proti Coco Gauffové. (Bilance 0:0)

První utkání od Tokia odehraje Barbora Krejčíková. Osmifinalistka olympijského turnaje narazí na Darju Kasatkinovou, která v Cincinnati nikdy neprošla do osmifinále. (Bilance 0:0)

Na svoji soupeřku ve druhém kole si musí počkat Karolína Plíšková. Česká jednička dvouhry po volném losu vyzve Julii Putincevovou, nebo úspěšnou tenistku z kvalifikace.

Plíšková by přitom mohla narazit na jednu z krajanek. Marie Bouzková v prvním kole kvalifikace nastoupí proti Poloně Hercogové, Tereza Martincová změří síly s Elenou Gabrielou Ruseovou. Kateřina Siniaková bude plnit roli favoritky proti domácí Lauren Davisové.

Los Cincinnati

2. kolo dvouhry
Karolna Plíšková – Julia Putincevová (KAZ)/kvalifikantka

1. kolo dvouhry
Barbora Krejčíková – Darja Kasatkinová (RUS)
Petra Kvitová – Madison Keysová (USA)
Karolína Muchová – Johanna Kontaová (GBR)
Markéta Vondroušová – Belinda Bencicová (SUI)

1. kolo kvalifkace
Marie Bouzková – Polona Hercogová (SLO)
Tereza Martincová – Elena Gabriela Ruseová (ROU)
Kateřina Siniaková – Lauren Davisová (USA)