WTA

Plíšková na Sabalenkovou zná recept. Ve čtvrtfinále rozhodl servis i zlepšená koncovka

- Radek Štohl

V Montréalu startuje počtvrté v kariéře. Před probíhajícím turnajem se zde Karolína Plíšková maximálně probojovala do osmifinále, nyní to však výrazně vylepšila. Po pátečním postupu do semifinále si v sobotu proti nasazené jedničce Aryně Sabalenkové zahraje o finále dvouhry.

Aktuálně šestá hráčka žebříčku dvouhry na turnaji postupně vyřadila Donnu Vekičovou (4:6, 6:3, 7:6), Amandu Anisimovovou (6:1, 7:6) a naposledy rovněž přemožitelku Kateřiny Siniakové Saru Sorribesovou Tormovou (6:4, 6:0). 

Čtvrtfinálový duel se Sorribesovou Tormovou však musela otáčet. V úvodním setu dvakrát byla o brejk pozadu, soupeřku však dokázala rebrejknout na 2:3 a posléze i 3:4. Jelikož v devátém gemu potřetí v zápase uspěla na returnu, první sadu nakonec získala ve svůj prospěch. „Docela jsem zlepšila svoji hru, zvláště na konci úvodního setu," pochvalovala si čtvrtá nasazená tenistka turnaje.

Druhý set poté už byl jednoznačnou záležitostí devětadvacetileté hráčky, která za jednatřicet minut hry soupeřce nadělila kanára. Dvakrát přitom na returnu uspěla čistou hrou. „Ve druhém setu jsem zahrála solidně, měla jsem tam skvělé míčky. Oproti úvodnímu setu jsem navíc o mnoho lépe podávala," těšilo Plíškovou.

Nedávná finalistka Wimbledonu se tak na turnaji v Montréalu probojovala do třetího letošního semifinále dvouhry. V něm vyzve třetí tenistku světa Arynu Sabalenkovou, kterou právě na třetím grandslamu sezony porazila v zápase o finále 5:7, 6:4, 6:4. „Bylo to docela nedávno, vím tak, co od soupeřky očekávat. Mám recept na to, abych ji porazila, nebo alespoň k tomu byla blízko," věří Karolína Plíšková.

Pokud Češka zvládne i sobotní semifinále, tak se dostane na čtvrté místo singlu.