TK Sparta Prague Open: Svrčina proti Forejtkovi využil sedmý mečbol. Češi dobyli čtyřhru

- Redakce

Sobotní program na pražské Spartě přinesl vzájemný duel Čechů. Na challengerovém turnaji se proti sobě postavili Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina, přičemž v premiérovém semifinále obou mladíků uspěl Svrčina. Forejtek s Michaelem Vrbenským odpoledne zvítězili ve finále čtyřhry.

Forejtek s Vrbenským bez ztráty setu dobyli challenger v Praze
Jonáš Forejtek s Michaelem Vrbenským na challengeru na pražské Spartě nenašli přemožitele ve čtyřhře. Domácí tenisté ve finále turnaje porazili debl Karlovskij, Tjurněv 6:1, 6:4.

Forejtek s Vrbenským v úvodním setu dvakrát uspěli na returnu, sami naopak za stavu 1:2 odvrátili dvě šance protihráčů. Ve druhém setu byl k vidění jediný brejk, kteří Češi urvali ve třetím gemu. Pro Forejtka se jedná o čtvrtý titul, druhý z challengeru. Jeho starší parťák ve čtyřhře uspěl už pojedenácté, v této kategorii podruhé. První trofej z challengeru získali společně před dvěma lety v Liberci.

Do finále na Spartě se probojoval také Popko
Mužská dvouhra challengerového turnaje na pražské Spartě zná své finalisty. Po Daliboru Svrčinovi (424.) se do boje o titul dostal Dmitrij Popko (181.), který ve druhém semifinále smetl Facunda Menu (262.) 6:1, 6:2.

Svrčina je poprvé ve finále challengeru, využil sedmý mečbol
Dalibor Svrčina (424.) si poprvé v kariéře zahraje finále dvouhry challengerového turnaje. Osmnáctiletý talent v sobotu na pražské Spartě v semifinále vyřadil krajana Jonáše Forejtka (318.) po sadách 7:5, 6:4.

Lepší nástup do utkání měl Forejtek, který ve druhé hře získal brejk. Svrčina průběh sady otočil a za stavu 5:4 podával na výhru v setu. Napoprvé se mu to ještě nepodařilo, po brejku na 6:5 podruhé sadu ukončil. Svrčina ve druhém setu dvakrát uspěl na returnu, za stavu 5:1 při servisu protihráče ještě nezužitkoval tři mečboly, stejně jako další dva na podání. Zápas tak nakonec završil až po hodině a půl, kdy zužitkoval až sedmou šanci na ukončení duelu.

Semifinále dvouhry
JONÁŠ FOREJTEK (318.) – DALIBOR SVRČINA (424.) 5:7, 4:6
Facundo Mena (ARG, 262.) – Dmitrij Popko (KAZ, 181.) 1:6, 2:6

Finále čtyřhry
Karlovskij, Tjurněv (RUS) – FOREJTEK, VRBENSKÝ 1:6, 4:6