Pardubická juniorka 2021: Nosková a Siniakov vyhráli finálové zápasy a slaví tituly

- Redakce

Letošní už 94. ročník Pardubické juniorky v pátek vyvrcholil finálovými zápasy ve dvouhrách dívek a chlapců. Dvouhru dívek ovládla Linda Nosková po výhře ve dvou setech nad Nikolou Bartůňkovou. Odpolední chlapecké finále se pak stalo kořistí Daniela Siniakova, jenž ve dvou sadách přehrál Jakuba Menšíka.

Nosková vyhrála Pardubickou juniorku
Vítězkou 94. ročníku Pardubické juniorky mezi dívkami se stala favorizovaná Linda Nosková. Nasazená jednička, která při minulé účasti skončila překvapivě už v osmifinále, tentokrát potvrdila roli hlavní favoritky a v pátečním finále porazila další velký talent českého ženského tenisu Nikolu Bartůňkovou 6:4, 6:1.

Nosková v utkání předvedla velký přehled nejen na servisu, ale i returnu. Dokázala si vypracovat celkem 14 brejkbolů a celkem čtyřikrát prorazit patnáctileté Bartůňkové podání.

Česká hráčka, která letos vyhrála už dva turnaje na okruhu ITF a slavila také prvenství na juniorském Roland Garros, svým triumfem v Pardubicích potvrdila svůj status jedné z nejlepších tuzemských juniorek současnosti.

Siniakov vítězem Pardubické juniorky
Osmnáctiletý Daniel Siniakov se stal vítězem chlapecké dvouhry 94. ročníku Pardubické juniorky! Ve finále si semifinalista minulého ročníku poradil v repríze čtvrtfinále ze srpna 2020 s Jakubem Menšíkem, jehož i tentokrát porazil ve dvou setech.

Siniakov o svém vítězství rozhodl v prvním setu, kdy na svou stranu strhnul dramatickou koncovku a vyhrál tiebreak 7:5. Ve druhé sadě už byl na kurtu lepším hráčem, měl nad svým o tři roky mladším soupeřem herní převahu a nakonec slavil vítězství 7:6(5), 6:1.

Finále dvouhry dívek
Linda Nosková – Nikola Bartůňková 6:4, 6:1

Finále dvouhry chlapců
Jakub Menšík – Daniel Siniakov 6:7(5), 1:6