Pardubická juniorka 2021: Nosková v semifinále porazila B. Fruhvirtovou, čeká ji Bartůňková

- Radek Štohl

Letošní ročník Pardubické juniorky už zná finalisty dvouhry. Mezi dívkami se do boje o titul probojovaly Linda Nosková, která v semifinále přehrála Brendu Fruhvirtovou, a Nikola Bartůňková. Mezi chlapci Jakub Menšík povolil tři gemy Hynku Bartoňovi. O titul si zahraje s Danielem Siniakovem.

Nosková do semifinále prošla přes Elišku Forejtkovou (6:2, 6:2), Magdalénu Smékalovou (6:3, 6:1) a Dominiku Šalkovou (6:3, 2:6, 6:2). Fruhvirtová si naopak poradila s Nelly Kněžkovou (6:2, 6:1), Andreou Novou (6:1, 6:4) a Lucií Urbanovou (6:0, 6:2).

Během semifinálového zápasu se lépe dařilo zkušenější Noskové. V prvním setu sice soupeřce dovolila jeden brejk, sama na returnu však zužitkovala tři šance z pěti. Ve druhé sadě vítězka úvodního dějství využila stejný počet brejkbolů, mladší soupeřce dovolila uspět jen dvakrát, zásluhou čehož se v pátek utká o cenný titul.

Ve finále narazí na Nikolu Bartůňkovou. Té se povedlo v semifinále potvrdit roli favoritky a porazit Kristýnu Tomajkovou ve dvou sadách 7:5, 6:1. V utkání předvedla hlavně na returnu výtečný výkon a svou soupeřku vystavovala tlaku po celý duel. Vypracovala si totiž hned 15 brejkbolů a 6 z nich využila.

Chlapecké finále obstarají Menšík se Siniakovem
Jednoznačný průběh nabídlo úvodní semifinále chlapecké dvouhry. Jakub Menšík proti Hynku Bartoňovi uspěl pětkrát při podání soupeře, sám naopak odvrátil všech pět hrozeb. Celkový počet získaných fiftýnů navíc zněl zcela jasně pro Menšíka (64:36).

Druhým finalistou se stal Daniel Siniakov, na kterého nenašel síly Matthew William Donald. Siniakov si k výhře 6:3, 3:6, 6:3 pomohl 4 esy, úspěšnost prvního podání měl 71%.

Klimovičová se Šalkovou vyhrály čtyřhru
První titul na letošní Pardubické juniorce získaly Linda Klimovičová a Dominika Šalková. Ve finále čtyřhry se jim povedlo porazit Lucii Havlíčkovou a Lindu Noskovou ve dvou setech 6:4, 6:4, když v utkání využily hned šest brejkbolů, zatímco jejich soupeřky se na returnu prosadily jen dvakrát.

Bartoň se Siniakovem vyhráli Pardubickou juniorku
Své vítěze ve čtvrtek poznala také chlapecká čtyřhra Pardubické juniorky. Ze zisku trofeje se radují Hynek Bartoň a Daniel Siniakov, kterým se povedlo porazit ve dvou setech 7:6(2), 6:3 Josefa Zapletala a Jana Hrazdila.

Semifinále dívčí dvouhry
Linda Nosková – Brenda Fruhvirtová 6:3, 6:3
Kristýna Tomajková – Nikola Bartůňková 5:7, 1:6

Semifinále chlapecké dvouhry
Jakub Menšík – Hynek Bartoň 6:1, 6:2
Daniel Siniakov – Matthew William Donald 6:3, 3:6, 6:3 

Finále dívčí čtyřhry
Havlíčková, Nosková – Klimovičová, Šalková 4:6, 4:6

Finále chlapecké čtyřhry
Hrazdil, Zapletal – Bartoň, Siniakov 6:7(2), 3:6