Potíže ani po měsících neustávají. Nadal se kvůli zranění omluvil z Toronta

- Marek Bartošík

Rafael Nadal (4. v žebříčku ATP) se sice po brzkém vypadnutí na turnaji ve Washingtonu přesunul do Toronta, na tamním Masters se ale nakonec nepředstaví. Pětatřicetiletý Španěl se omluvil kvůli zranění levé nohy. Přitom po neúspěšném osmifinále na nedávném Citi Open své fanoušky potěšil vyjádřením, že je na tom jeho noha lépe než po úvodním utkání na turnaji. Po optimistickém výroku ale přišlo další rozhodnutí, které rozesmutnilo podporovatele španělského matadora.

Po Novaku Djokovičovi a Rogeru Federerovi se ze začínajícího Masters v Torontu odhlásil také poslední člen Velké trojky Rafael Nadal, který měl plnit roli nasazené dvojky. Třináctinásobný šampion Roland Garros vysvětlil, že za jeho odstoupením z turnaje stojí stejně jako v případě Wimbledonu a olympiády zranění levé nohy, respektive chodidla.

„Tento problém mě trápí už několik měsíců. Samozřejmě to není příjemná situace po všech úspěších, kterých jsem v Kanadě dosáhl. Je to těžké rozhodnutí, ale tak to dnes zkrátka je,“ vyjádřil se Nadal, jenž nasbíral na kanadském Masters celkem pět trofejí (2005, 2008, 2013, 2018–2019).

Jelikož se loni „tisícovka“ v Kanadě nekonala, Nadal měl letos obhajovat titul ze sezóny 2019. Zároveň měl na svém nejúspěšnějším neantukovém turnaji zaútočit už na šestou trofej, čímž by vyrovnal rekord Ivana Lendla. Na tuto příležitost si ale bude muset minimálně rok počkat.

Nadala v pavouku nahradil šťastný poražený Feliciano López (97.) ze Španělska, který má v úvodním kole volný los. V tom druhém ho čeká souboj s Jihoafričanem Lloydem Harrisem (49.), jenž právě Nadala vyřadil minulý týden ve Washingtonu.