Dominance v Dánsku. Bayerlová ve finále ztratila jen dvě hry

- Jan Vojkůvka

Dvaadvacetiletá Michaela Bayerlová nenašla v dánském Frederiksbergu přemožitelku a slaví svůj pátý singlový titul na okruhu ITF. V nedělním finále porazila izraelskou kvalifikantku Nicole Khirinovou ve dvou setech 6:1, 6:1.

Česká tenistka si na dánském turnaji ITF počínala výborně po celý týden. V pěti zápasech totiž neztratila ani jeden set a poradila si i ve čtvrtfinále s favorizovanou Korejkou Park So-hjon, členkou páté stovky světa.

Finále, které si Bayerlová zahrál podruhé v této sezoně, nabídlo suverénní cestu za titulem. Khirinová, která musela ve Frederiksbergu projít kvalifikací, na své kvalitní výkony z předchozích duelů nenavázala a nenadělala české hráčce příliš velké problémy.

Bayerlová za pouhých 75 minut hry ztratila jen dvě hry, přičemž jednou si prohrála servis. Sama naopak brejknula Izraelku hned šestkrát.

Celkem se jedná pro českou tenistku už o pátý titul na okruhu ITF. Naposledy slavila v roce 2019 a i tehdy se radovala v severní Evropě, když vyhrála v norském Sandelfjordu. Ve čtyřhře pak během kariéry posbírala dohromady čtyři trofeje.

Frederiksberg (ženy, DEN, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
MICHAELA BAYERLOVÁ (555.) – Nicole Khirinová (ISR, 955.) 6:1, 6:1