WTA

51 minut, blízko kanáru. Martincová v kvalifikaci Montrealu potvrdila roli obrovské favoritky

- Radek Štohl

Tereza Martincová (62.) v neděli zabojuje o hlavní soutěž prestižního turnaje v Montrealu. Česká tenistka v sobotním prvním kole kvalifikace za 51 minut hry smetla deblovou specialistku Demi Schuursovou (-) 6:3, 6:1.

Martincová se naposledy představila ve Wimbledonu (3. kolo) a na domácím Livesport Prague Open, kde v polovině července překvapivě dokráčela až do finále. V zápase o titul ale jednoznačně nestačila na Barboru Krejčíkovou, se kerou padla 2:6, 0:6.

To její sobotní soupeřka ve dvouhře nejvýše vyšplhala na 512. místo žebříčku dvouhry. V singlu navíc naposledy soutěžní zápas na okruhu sehrála před třemi roky, poslední dokonce vyhrála v roce 2015. O favoritce tak nebyl pochyb.

Tereza Martincová do zápasu nevstoupila ideálně, rychle prohrávala 0:2. Poté však získala čtyři gemy v řadě, sadu zakončila úspěšným gemem na returnu. Set přitom trval pouhých 24 minut.

Šestadvacetiletá tenistka ve druhém setu vedla 3:0, za tohoto stavu soupeřce dovolila dva brejkboly v řadě. Nepříznivou situaci však ustála a naopak získala další dva gemy. Schuursová v závěru stačila jen zkorigovat, poslední okamžiky patřily Martincové.

Češka ve finále kvalifikace vyzve Polonu Hercogovou (85.).

WTA

National Bank Open, Montreal (ženy, CAN, 2 820 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
TEREZA MARTINCOVÁ (62.) – Demi Schuursová (NED, -) 6:3, 6:1