Murray, Venus W. a další. Organizátoři turnaje v Cincinnati rozdali divoké karty

- Marek Bartošík

Jedním z vrcholů turnajové šňůry na amerických betonech bude také Western & Southern Open v Cincinnati, jehož hlavní soutěž vypukne 15. srpna. Tamní pořadatelé už oznámili držitele divokých karet, kterými jsou bývalé světové jedničky Andy Murray a Venus Williamsová, někdejší šampionka US Open Sloane Stephensová a domácí naděje Sebastian Korda s Caty McNallyovou.

Víceméně podle očekávání dopadlo udílení hlavní várky divokých karet pro nadcházející „tisícovku“ v Cincinnati. Důvěru pořadatelů zkusí na mužském klání kategorie ATP Masters 1000 zužitkovat trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray (105. v žebříčku ATP) a také jednadvacetiletý Američan s českými kořeny Sebastian Korda (45.), jenž by jinak musel vzhledem k seznamu přihlášených startovat už v kvalifikaci.

Korda si letos na antuce v Parmě připsal svou první trofej z akce ATP, finále si zahrál ještě na začátku sezóny v Delray Beach. Před měsícem se prokousal do osmifinále Wimbledonu, kde padl s Rusem Karenem Chačanovem 8:10 v pátém setu.

Čtyřiatřicetiletý Murray má na Cincinnati skvělé vzpomínky – v letech 2008 a 2011 tam oslavil titul. V loňském ročníku, konaném kvůli opatřením proti covidu-19 v New Yorku, se probojoval přes Francese Tiafoea a Alexandera Zvereva do osmifinále, v němž nestačil na Milose Raonice.

Na ženském podniku kategorie WTA 1000 se díky přízni organizátorů objeví také americký trojlístek Venus Williamsová (110.), Sloane Stephensová (67.) a Caty McNallyová (134.).

Jednačtyřicetiletá Williamsová, která se pomalu blíží ke konci své veleúspěšné kariéry, letos vyhrála pouze tři z jedenácti utkání. O poznání lépe je na tom osmadvacetiletá Stephensová, jež zaujala třeba postupem do osmifinále Roland Garros a výhrou proti Petře Kvitové na Wimbledonu. Teprve devatenáctiletá McNallyová, narozená právě v Cincinnati, je známá mimo jiné úspěšnou deblovou spoluprací s talentovanou krajankou Cori Gauffovou.

O šampionech Western & Southern Open bude jasno v neděli 22. srpna, titul z loňského „newyorského“ ročníku by měli obhajovat Srb Novak Djokovič a Běloruska Viktoria Azarenková. Předloňské vydání turnaje, konané zatím naposledy v Cincinnati, ovládli Rus Daniil Medveděv a Američanka Madison Keysová.