Studená sprcha pro světovou jedničku! Bartyová dostala facku a na OH končí

- Redakce

Tohle asi nikdo nečekal. Světová jednička a vítězka Wimbledonu Ashleigh Bartyová skončila na olympiádě v Tokiu už v prvním kole, ve kterém v neděli nestačila na Španělku Saru Sorribesovou Tormovou (4:6, 3:6). Té přitom patří až 48. místo světového žebříčku a má ráda spíše na antuku než beton, na kterém se olympiáda hraje.

Ani tvrdý povrch Španělku nezastavil v excelentním výkonu proti australské světové jedničce. Jedná se o největší vítězství její kariéry.

Bartyová se zdála být v zápase frustrovaná, vyrobila na její poměry neuvěřitelný počet nevynucených chyb – celkově 55 za dva sety a devatenáct gemů. Španělka na druhé straně zapsala jen 13 nevynucených chyb.

V prvním setu se Sorribesová rychle prokousala do vedení 4:1. Bartyová sice jeden ztracený servis získala zpět, ale srovnat krok se soupeřkou nedokázala.

I v druhém dějství ztratila Australanka rychle podání, ale dokázala srovnat na 1:1. Pak ovšem za stavu 3:2 nevyužila dva brejkboly, nechala Španělku srovnat na 3:3 a záhy prohrála další tři gemy v řadě, včetně dvou svých servisů.

„Je to úžasný pocit, pořád tomu nemohu uvěřit,“ zářila po utkání Španělka Sorribesová. „Je to pro mě něco neuvěřitelného. Něco, o čem jsem celý život snila. Být na takovém místě a porazit světovou jedničku. Jsem neskutečně šťastná.“

Sara Sorribesová Tormová narazí ve druhém kole olympijského turnaje narazí na Francouzku Fionu Ferrovou. Ashleigh Bartyová bude pokračovat ještě v soutěži deblu po boku parťačky Storm Sandersové.