ITS Cup Olomouc Open: Bejlek smetla nasazenou dvojku a je ve finále! Sisková slaví titul v deblu

- Redakce

Sára Bejlek pokračuje v předvádění parádních výkonů na domácím turnaji ITF v Olomouci. Ve svém premiérovém semifinále mezi dospělými deklasovala nasazenou dvojku Francescu Jonesovou z Velké Británie 6:0, 6:3, a zahraje si tak o svůj první titul mezi profesionálkami! Anna Sisková a Američanka Jessie Aneyová naprosto dominovaly v deblovém finále, když ztratily pouze jeden gem.

Bejlek smetla nasazenou dvojku a je ve finále!
Další z parádních představení má za sebou divoká karta Sára Bejlek! Na turnaji v Olomouci dokázala suverénním způsobem deklasovat nasazenou dvojku Francescu Jonesovou, členku druhé stovky světa, kterou smetla z dvorce za 71 minut hry po setech 6:0, 6:3!

Česká tenistka v utkání ani jednou neztratila servis a po kanáru v úvodní sadě se ke klíčovému brejku v druhém dějství prokousala v páté hře. Své vítězství ještě zvýraznila dalším brejkem v devátém gemu, když na returnu zápas ukončila.

„Že jsem se dostala do finále, je skvělé. Určitě je to super, že tady vůbec můžu být a hrát. Děkuji rodičům, trenérovi a svazu. Soupeřka byla druhá nasazená, takže jsem byla hodně překvapená, protože jsem si myslela, že to bude daleko větší boj, že se budeme víc tahat. Ale tak nevadí,“ usmívala se patnáctiletá Češka.

„Respekt tam byl, ale věřila jsem si, že vyhraji. Myslela jsem si, že to zvládnu, že mě nemá čím překvapit,“ doplnila spokojená finalistka.

Vítězství znamená pro Bejlek nejen premiérové finále na okruhu ITF, ale také posun na 552. místo světového žebříčku, tedy o neskutečných 452 příček!

Sisková slaví svůj nejcennější deblový titul
Anna Sisková se raduje už ze svého třetího letošního titulu ve čtyřhře. Česká tenistka a její americká parťačka Jessie Aneyová naprosto dominovaly v deblovém finále na turnaji ITF v Olomouci, když deklasovaly chilsko-brazilské duo Gaticaová, Pereiraová za pouhých 47 minut 6:1 a 6:0.

Dvacetiletá Sisková tak slaví svůj celkově sedmý titul ze čtyřhry, vůbec poprvé se ale dočkala triumfu na akci s větší dotací než 15 tisíc dolarů (ITS Cup v Olomouci má dotaci 60 tisíc dolarů). Češka by se měla posunout v deblovém žebříčku WTA ze 458. místa k hranici kolem 325. příčky.

Semifinále dvouhry
SÁRA BEJLEK (1004.) – Francesca Jonesová (GBR, 178.) 6:0, 6:3
Panna Udvardyová (HUN, 181.) – Paula Ormachaeaová (ARG, 213.) 6:3, 5:7, 2:6

Finále čtyřhry
Aneyová (USA), SISKOVÁ – Gaticaová (CHI), Pereiraová (BRA) 6:1, 6:0