ATP

6:3, 4:6, 4:5, 0:40? Bývalý třetí junior odvrátil tři mečboly a vybojoval první semifinále ATP

- Radek Štohl

Brandon Nakashima si poprvé v kariéře zahraje semifinále dvouhry ATP. Devatenáctiletý Američan ve čtvrtfinále turnaje v mexickém Los Cabos vyřadil pátého nasazeného Jordana Thompsona po sadách 6:3, 4:6, 7:6(4), zásluhou čehož se může těšit na duel s Johnem Isnerem.

Bývalý třetí junior kombinovaného žebříčku svého prvního a dosud jediného čtvrtfinále na okruhu ATP dosáhl loni v Delray Beach, kde v úvodním kole porazil Jiřího Veselého. Nyní před mexickým turnajem zvládl kvalifikaci ve Wimbledonu, na travnatém povrchu nakonec ve čtyřech sadách padl s krajanem Taylorem Fritzem.

V Los Cabos Nakashimu nejdříve nezastavil Jeffrey John Wolf, poté ani Sam Querrey. Ve svém druhém čtvrtfinále v této kategorii vyzval pátého nasazeného Jordana Thompsona z Austrálie.

Nakashima do utkání vstoupil lépe, v šestém gemu zužitkoval třetí brejkbol v zápase. Jelikož vzápětí odvrátil hrozbu soupeře, sadu nakonec po více než 50 minutách urval ve svůj prospěch.

Druhá sada nabídla jediný brejkbol, který nastal až v desátém gemu. Mladší z tenistů za stavu 30:40 míček nezískal, muselo se tak jít do třetího setu.

Závěrečné dějství se lépe vyvíjelo pro Nakashimu, který dvakrát měl výhodu brejku, soupeř ale dokázal srovnat krok, po šesti gemech to bylo 3:3. Američan za stavu 4:5 odvracel tři mečbol Thompsona, vše ale ustál a srovnal na 5:5. Set dospěl až do tiebreaku, ve kterém mladší z tenistů smazal ztrátu minibrejku, aby sám nakonec slavil postup mezi čtyři nejlepší tenisty turnaje.

Mifel Open, Los Cabos (muži, MEX, 598 545 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Jordan Thompson (AUS, 63.) –⁠ Brandon Nakashima (USA, 134.) 3:6, 6:4, 6:7(4)