Livesport Prague Open: Krejčíková ve finále dominovala. Bouzková s Hradeckou slaví v deblu

- Redakce

Nedělní program na Livesport Prague Open patřil finálovým zápasům dvouhry a čtyřhry. Domácí šampionkou se stala Barbora Krejčíková, která uhájila roli favoritky proti své krajance Tereze Martincové a zvítězila 6:2, 6:0. Ještě před singlovým vrcholem titul ze čtyřhry vybojovaly Marie Bouzková a Lucie Hradecká, které ve dvou setech porazily turnajové jedničky Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou.

Finále dvouhry, do které nastoupily Krejčíková a Martincová, svedlo proti sobě hráčky, jež ještě na turnaji neztratily ani jeden set. Světová třináctka Krejčíková šla do zápasu v roli ohromné favoritky, což nakonec také potvrdila a za 65 minut hry ztratila pouhé dva gemy.

Martincová, která si zahrála vůbec své první finále na okruhu WTA, držela krok s favorizovanou krajankou pouze v prvních čtyřech hrách. Za stavu 2:2 ovšem poprvé v utkání ztratila servis, čímž se spustila lavina brejků, kterých Krejčíková dosahovala.

Přitom v šesté hře sama čelila dvěma brejkbolům, ale Martincovou k úspěchu na returnu nepustila. Krejčíková, která vyhrála 11 her v řadě, vybojovala ve svém čtvrtém finále na okruhu WTA už třetí titul. Kromě senzačního triumfu na Roland Garros slavila triumf také ve Štrasburku.

„Mám radost, že se mi to dnes podařilo a hrála jsem dobře. Zápas byl náročný, i když tomu skóre neodpovídá. Hodně jsme se tahaly a bylo to těžké,“ komentovala finálový duel Krejčíková. „Turnaj byl celý super. Vždy je hezké hrát doma. Organizace byla perfektní, pořadatelé se o nás postarali skvěle. Velký dík a těším se na příští ročník.“

„Bára je ve výborné formě a hrála výborně. Nedala mi vůbec šanci,“ řekla v rozhovoru pro Českou televizi Martincová. „Jsem ale strašně ráda, že jsem došla do finále. Doma je to něco úplně jiného než na jakémkoliv jiném turnaji.“

Ohlasy Barbory Krejčíkové naleznete zde.

Ohlasy Terezy Martincové naleznete zde.

Bouzková s Hradeckou slaví domácí titul
Marie Bouzková s Lucií Hradeckou vybojovaly na Livesport Prague Open domácí titul! V nedělním finále porazily slovensko-srbskou dvojici Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou 7:6(3), 6:4.

Český pár, který prošel turnajem bez ztráty setu, v prvním setu čelil skóre 3:5, a dokonce musel odvracet tři setboly. V klíčových chvílích a zejména pak v tiebreaku se Bouzkové s Hradeckou povedlo své soupeřky přehrát a úvodní dějství získat na svou stranu.

Druhá sada nabídla hned sedm brejků. Češky dokázaly být ve vedení od prvního gemu, ale v divoké brejkované hned třikrát výhodu brejku ztratily. V deváté hře však přišlo další ztracené podání slovensko-srbské dvojice a tentokrát už domácí tenistky dokázaly duel dopodávat.

„Dneska se to trochu zadrhávalo. Byl to první zápas, kdy jsme byly takové zpomalené. Ale asi to jednou přijít muselo,“ hodnotila finále Hradecká. „Jsem ráda, že to máme za sebou, a k tomu vítězně. Sedíme si povahově i na kurtu.“

„Vyhrát titul doma? Lepší to ani být nemůže,“ radovala se z vítězství Bouzková. „Atmosféru jsme si užily, byla skvělá. Moc nám pomohla.“ 

Bouzková s Hradeckou vybojovaly už druhý společný titul. Ten první slavily před měsícem na trávě v Birminghamu.

Více se utkání věnujeme zde.

Finále dvouhry
TEREZA MARTINCOVÁ (78.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (13.) 2:6, 0:6

Finále čtyřhry
Kužmová (SVK), Stojanovičová (SRB) – BOUZKOVÁ, HRADECKÁ 6:7(3), 4:6