Livesport Prague Open: České derby v koncovce přerušil déšť, Martincová postupuje

- Redakce

Livesport Prague Open 2021 měl ve středu na programu úvodní zápasy osmifinále. Dění na centrálním dvorci odstartovalo soubojem mezi Srbkou Stojanovičovou a Minovou ze Spojených států, který ovládla ve třech setech druhá jmenovaná kvalifikantka. Další postupující je Tereza Martincová, jež splnila roli favoritky proti americké kvalifikantce Muhammadové a stala se bez ztráty setu první českou čtvrtfinalistkou. Odpoledne bude patřit atraktivním derby. V rámci toho slovenského nestačila přemožitelka nasazené jedničky Kvitové Rebecca Šramková na krajanku Viktórií Kužmovou. Hlavním tahákem dne pak byl ryze český souboj mezi Kateřinou Siniakovou a Terezou Smitkovou. Toto střetnutí ovšem bylo za stavu 5:3 ve třetím setu pro Siniakovou přerušeno kvůli dešti.

Derby v Praze přerušil déšť
Duel mezi Kateřinou Siniakovou (63.) a Terezou Smitkovou (478.) byl v samotné koncovce utkání přerušen kvůli dešti. Favorizovaná Siniaková vede v souboji se svou krajankou 2:6, 7:6(3), 5:3. Klání bylo přerušeno před servisem vedoucí hráčky.

V průběhu utkání byla Smitková blízko překvapivého vítězství, když ve 12. hře druhé sady měla na returnu mečbol, využít jej ovšem nedokázala a v tiebreaku pak trochu zaspala začátek a za stavu 0:5 se už k obratu nezmohla.

V rozhodující sadě sice Siniaková přišla hned v první hře o podání, ale okamžitým rebrejkem srovnala na 1:1 a možná klíčový brejk dějství vybojovala v šestém gemu.

Utkání se bude dohrávat ve čtvrtek.

Martincová je bez ztráty setu ve čtvrtfinále
Po hladké výhře nad Britkou Murrayovou Sharanovou vyzrála Tereza Martincová (78.) na Livesport Prague Open 2021 i na další soupeřku. Ve středu po poledni porazila nasazená osmička americkou kvalifikantku Asii Muhammadovou (189.) 6:3, 6:4 a postoupila bez ztráty setu do čtvrtfinále.

Po horším vstupu do druhého dějství musela pražská rodačka dotahovat stav 0:3, dvěma brejky ale výsledek otočila. O semifinále si šestadvacetiletá Martincová zahraje s vítězkou slovenského derby mezi Rebeccou Šramkovou (226.) a Viktórií Kužmovou (156.).

„Jsem za to fakt ráda. Je to určitě speciální, protože celkově v Praze nemám tolik vyhraných zápasů,“ hlásila Martincová, která v dnešním utkání nezvykle často vyrážela na síť.

„Na tomhle povrchu je těžké zabít míč odzadu, takže jsem chtěla dokončovat výměny na síti. Naopak soupeřku jsem se snažila nepouštět na síť, protože vím, že je šikovná deblistka. Zároveň si myslím, že hraje slušně i v singlu. Výborně se hýbala,“ zmínila česká tenistka.

Slovenské derby vyhrála Kužmová
Livesport Prague Open nabídl ve středu také slovenské derby, ve kterém Viktória Kužmová (156.) porazila přemožitelku nasazené jedničky Petry Kvitové Rebeccu Šramkovou (226.) ve dvou setech 6:4, 7:5. Kužmová se opírala především o kvalitní podání, které si v utkání ztratila jen jednou a celkem nabídla pouze dva brejkboly. Sama si naopak vypracovala 8 šancí na returnu a tři z nich proměnila.

Bouzková s Hradeckou prolétly do semifinále
Marie Bouzková s Lucií Hradeckou ve čtyřhře na Livesport Prague Open 2021 nadále válí. Ve středu smetl třetí nejvýše nasazený pár belgicko-švýcarskou dvojici Ysaline Bonaventureová, Leonie Küngová bez ztráty podání dvakrát 6:1 a postoupil již do semifinále. Vítězky letošního podniku v Birminghamu dosud na Spartě ztratily v součtu za dva zápasy pouhých šest her.

Osmifinále dvouhry
Nina Stojanovičová (SRB, 90.) – Grace Minová (USA, 181.) 6:3, 1:6, 4:6
Asia Muhammadová (USA, 189.) – TEREZA MARTINCOVÁ (78.) 3:6, 4:6
Rebecca Šramková (SVK, 226.) – Viktória Kužmová (SVK, 156.) 4:6, 5:7
KATEŘINA SINIAKOVÁ (63.) – TEREZA SMITKOVÁ (478.) 2:6, 7:6(3), 5:3 přerušeno

1. kolo čtyřhry
Perrinová (SUI), Van der Hoeková (NED) – Gasanovová (RUS), Šinikovová (BUL) 6:4, 2:6, 10:8
Burrageová (GBR), Stosurová (AUS) – Muhammadová (USA), Sandersová (AUS) 4:6, 4:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Bonaventureová (BEL), Küngová (SUI) – BOUZKOVÁ, HRADECKÁ 1:6, 1:6