Čeští fanoušci jsou skvělí, raduje se po premiérové výhře Martincová

- Marek Bartošík

Na šestý pokus se dočkala! Tereza Martincová se v předchozích pěti ročnících turnaje WTA v Praze ani jednou neprokousala kvalifikací, tentokrát startovala přímo v hlavní soutěži a hned si připsala premiérovou výhru. Šestadvacetiletá česká favoritka v úvodní rundě hlavní soutěže vyřídila Britku Samanthu Murrayovou Sharanovou po setech 6:1 a 6:4. „První zápasy na turnaji jsou nejvíc nepříjemné, obzvlášť po přechodu z trávy na tvrdý povrch. Jsem moc ráda, že jsem zápas zvládla, ale spokojená se svým výkonem úplně nejsem,“ řekla Tenisovému světu Martincová.

Tereza Martincová na Livesport Prague Open plynule navázala na vítěznou vlnu z travnaté části sezóny. Čtvrtfinalistka akcí WTA v Nottinghamu a Birminghamu a zároveň účastnice třetího kola Wimbledonu si navíc mohla v areálu pražské Sparty užívat atmosféru domácího turnaje.

„Je to super, české publikum mám moc ráda. Chtěla bych se jako česká hráčka dostat co nedál, což mě docela svazuje. Nicméně snažím se neuvědomovat si to a užívat si toho, protože čeští fanoušci jsou skvělí,“ vyjádřila se Martincová, jež bydlí právě v Praze.

Aktuálně 78. tenistka žebříčku WTA se v domácím prostředí vypořádala i s poněkud specifickým povrchem. „Tento hard hodně zadrhává, je jiný na pohyb, míče skáčou dost vysoko. Zároveň je nutné chodit proti míčům. Byla jsem trochu nespokojená, protože jsem zůstávala viset vzadu, nemohla jsem najít timing,“ věděla.

Dalším důvodem k radosti je zlepšující se stav svalu v noze, který Martincovou trápil v duelu třetího kola Wimbledonu proti pozdější finalistce Karolíně Plíškové. „Noha je o dost lepší, nelimituje mě. Vždy záleží, kolik toho mám na turnaji za sebou. Dneska jsem o tom vůbec nevěděla,“ spokojeně konstatovala Martincová, jež se ve středečním osmifinále utká s americkou kvalifikantkou Asiou Muhammadovou (189.).

Livesport Prague Open 2021 (ženy, CZE, 235 238 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Samantha Murrayová Sharanová (GBR, 243.) – TEREZA MARTINCOVÁ (78.) 1:6, 4:6