Po vynechaní Wimbledonu a olympiády chystá návrat. Nadal přijal nečekanou divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal, který se po zklamání z vyřazení v semifinále Roland Garros rozhodl, že vynechá Wimbledon i olympijské hry v Tokiu, chystá svůj návrat na americkou šňůru. Přípravu na US Open započne ovšem na trochu nečekaném místě. Poprvé v kariéře si zahraje Citi Open ve Washingtonu, kam obdržel divokou kartu.

Pětatřicetiletý Nadal, který v semifinále Roland Garros nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviče, jemuž podlehl ve čtyřech setech, absolvuje ve Washingtonu teprve svůj druhý turnaj na betonech v této sezoně. Tím prvním bylo únorové Australian Open, kde dohrál ve čtvrtfinále.

Washington přivítá člena tzv. Big 3 podruhé v historii. Doposud na tomto turnaji startoval pouze Roger Federer, to však v roce 1999, kdy ještě ani zdaleka nepatřil mezi hvězdy mužského tenisu. Nadal se tak rázem stává největší hvězdou, která zde od zmíněného roku, kdy tu startovali André Agassi a Jevgenij Kafelnikov, nastoupí.

„Jsem nadšený, že si poprvé zahraji ve Washingtonu,“ sdělil Nadal ve svém prohlášení. „Nikdy jsem tu nebyl, přitom je to jedno z míst, kam jsem se chtěl vydat, a kde jsem chtěl hrát. Těším se, že se zase dostanu na kurty, a Washington může být nejlepším odrazovým můstkem pro celé americké léto,“ podotkl ke startu americké šňůry turnajů, která má své vrcholy na Masters v Cincinnati, Torontu (či Montrealu) a na US Open.

Vedle Nadala si na Citi Open zahrají z elitní dvacítky také Denis Shapovalov, Alex de Minaur, Hubert Hurkacz či Felix Auger-Aliassime. Mezi zajímavá jména patří rozhodně také Grigor Dimitrov, Milos Raonic, Jannik Sinner, Aslan Karacev či Sebastian Korda.