Mastná pokuta za nesportovní chování. Mladenovicová musí platit za agresivního člena rodiny

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička ve čtyřhře Kristina Mladenovicová neopouští letošní ročník Wimbledonu zrovna v dobrém rozpoložení. Nejen, že se jí tenisově nedařilo, ale ještě zpětně vyfasovala pokutu ve výši 7500 amerických dolarů za nesportovní chování. Důvodem přitom bylo agresivní jednání jednoho z členů její rodiny.

Mladenovicová, která vypadla už v prvním kole dvouhry na raketě Jeleny Rybakinové, svůj herní zmar ještě víc prohloubila v hlavní soutěži čtyřhry. Spolu s Timeou Babosovou sice plnily role nasazených dvojek, ale skončily hned v úvodním kole, ve kterém prohrály s kazašsko-australskou dvojicí Zarinou Dijasovou a Arinou Rodionovovou po setech 1:6, 2:6.

Právě po prohraném deblovém klání došlo k hodně nečekanému incidentu, za který Mladenovicová musí platit nejvyšší pokutu, která byla doposud během letošního Wimbledonu udělena. Francouzka se totiž krátce po porážce chtěla dopravit zpět do hotelové bubliny po vlastní ose (s blíže nespecifikovaným členem své rodiny).

Pořadatelé ovšem její žádost zamítli s tím, že musí využít oficiálního transportu turnaje a odjet autobusem. To se Francouzce ale příliš nelíbilo, a ještě méně se to líbílo právě zmíněnému členovi její rodiny.

Podle informací se pustil do šokovaných pořadatelů, na které křičel a byl vůči nim agresivní. Zaměstnanci Wimbledonu se dokonce museli uchýlit k zavolání ochranky. Až její zásah situaci uklidnil.

Tento výstup, který se stal mimo kurt a dohled kamer, má za následek, že Mladenovicová bude muset zaplatit pokutu v přepočtu přes 160 tisíc korun.