Muchová po vyřazení: Nebyla jsem trpělivá. Noha mě docela limitovala

- Marek Bartošík

Jako by nestačilo, že proti Karolíně Muchové stanula ve čtvrtfinále Wimbledonu trojnásobná grandslamová šampionka Angelique Kerberová, která si jeden z vavřínů připsala i v All England Clubu. Elegantně hrající Češku ke všemu v důležitém klání proti skvěle hrající soupeřce jako už tolikrát zradilo zdraví, jak napovídal tejp na levém stehně. „Včera jsem nohu začala trošku cítit. Po zatejpování to bylo fajn, jenže jsem asi ve druhém gemu dvakrát podklouzla a trošku mi v tom škublo. Mám natažený sval, takže potom mě ta noha docela limitovala,“ smutnila Muchová.

Čtvrtfinále Wimbledonu 2019? Vyčerpání po maratonském osmifinále. Osmifinále US Open 2020? Zranění levého stehna. Semifinále Australian Open 2021? Trhlina v břišním svalu. A čtvrtfinále Wimbledonu 2021? Opět potíže s levým stehnem. Karolíně Muchové zatím bohužel není přáno, aby se mohla v klíčovém mači na grandslamu prohánět po kurtu bez zdravotního omezení.

„Bohužel to tak ve většině případů bylo, což je smutné,“ přitakala tenistka. „Co s tím? Teď nemám velké zranění, mám natažené svaly, prasklý nehet a maličkosti, což doufám během týdne doléčím.“

Čtyřiadvacetiletá Češka se na své potíže rozhodně nevymlouvala, ostatně Angelique Kerberová si pro vítězství a postup do semifinále dokráčela po sebevědomém výkonu. Šampionka Wimbledonu z roku 2018 přesně věděla, co na zeleném pažitu píše, a zajistila si tak už desátou výhru v řadě.

„Dnes jsem nebyla tak trpělivá, jak jsem plánovala před zápasem. Spěchala jsem a dělala chyby,“ litovala Muchová. „Ona hrála solidně, je to velmi zkušená hráčka, hlavně na trávě. Dobře využívala úhly, hrála nízké míče, které neodskakovaly. Z její strany to byl skvělý zápas.“

Dílčí nezdar je pro Muchovou nepříjemný, stále jí ale letos zbývá jeden grandslam, kde může pomýšlet na další kvalitní výsledek. Je jím US Open, na němž si loni připsala osmifinálovou účast. Sama tenistka původem z Olomouce se domnívá, že může konkurovat nejlepším na všech akcích velké čtyřky.

„Nevím, kde bych se favorizovala. Většina lidí říká, že tady, ale já si myslím, že když se dobře připravím a když se všechno sejde, mám šanci úplně na všech grandslamech. Samozřejmě tento je speciální, je rychlejší a malinko víc mi sedí. Ale mám ráda i New York a těším se tam, mám ráda i Austrálii a hledám si cestu k tomu, abych měla ráda i Paříž,“ dodala světová dvaadvacítka.

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
Čtvrtfinále ženské dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) – Angelique Kerberová (GER, 28.) 2:6, 3:6