Wimbledon: Plíšková proletěla do semifinále! Muchová nestačila na Kerberovou

- Redakce

Karolína Plíšková předvedla ve svém premiérovém čtvrtfinále na Wimbledonu skvělý výkon, když ve dvou setech vyřídila Švýcarku Viktoriju Golubicovou. Karolína Muchová svou zkušenější krajanku bohužel nenapodobila, v souboji o semifinále prohrála s Němkou Angelique Kerberovou ve dvou setech. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvládly dohrávku deblového osmifinále proti slovensko-nizozemskému páru Kužmová, Rusová.

Plíšková ztratila ve čtvrtfinále jenom čtyři gemy
Karolína Plíšková (13.) ve svém prvním čtvrtfinále na Wimbledonu přehrála Švýcarku Viktoriju Golubicovou (66.) za hodinu a 21 minut dvakrát 6:2, na turnaji tak stále neztratila ani set. Zároveň platí, že má nově alespoň semifinálovou účast na všech čtyřech grandslamech!

Devětadvacetiletá Češka se dostala k prvnímu brejkbolu ve čtvrtém gemu utkání, tehdy ještě náskok nezískala. V šesté a osmé hře už ale na returnu uspěla. Ve druhém dějství proměnila favoritka brejkbol hned ve druhém gemu. Sama při svém podání čelila za stavu 4:2 třem příležitostem soupeřky, přičemž všechny odvrátila. Duel nakonec uzavřela na returnu v osmé hře, trvající více než osm minut, když využila svůj čtvrtý mečbol.

Plíšková si dnes připsala pod zataženou střechou na dvorci číslo jedna celkem 28 vítězných úderů (včetně osmi es) a 19 nevynucených chyb (včetně tří dvojchyb).

„Musela jsem letos opravdu hodně pracovat, abych se dostala na tak velký kurt,“ glosovala v pozápasovém rozhovoru na dvorci Plíšková. „Užila jsem si to. Hrály jsme obě na dobré úrovni. I když skóre vypadá poněkud jednoznačně, zápas byl trochu ošidný, nebylo to proti ní lehké.“

Její soupeřkou v semifinále bude běloruská ranařka Aryna Sabalenková (4.), která ve čtvrtfinále přehrála Tunisanku Ons Džabúrovou (24.) 6:4 a 6:3. Třiadvacetiletá Sabalenková proti Plíškové těsně vyhrála oba dosavadní vzájemné zápasy (Eastbourne a Cincinnati 2018). Jejich třetí souboj se uskuteční ve čtvrtek.

Rozhovor s Karolínou Plíškovou naleznete zde.

Muchová nenašla recept na Kerberovou
Karolína Muchová (22.) dohrála na Wimbledonu stejně jako předloni ve čtvrtfinále. Česká tenistka v něm nestačila na Němku Angelique Kerberovou (28.) po setech 2:6 a 3:6. Duel trval hodinu a 15 minut.

Třiatřicetiletá Kerberová, jež získala na travnatém grandslamu v roce 2018 titul, přestřílela českou reprezentantku na vítězné údery v poměru 15:9. Muchová v utkání využila pouze jediný z osmi brejkbolů, sama o podání přišla čtyřikrát. Kerberová dnes prodloužila svou vítěznou sérii už na deset mačů.

„Dnes jsem nebyla tak trpělivá, jak jsem plánovala před zápasem. Spěchala jsem a dělala chyby. Ona hrála solidně, je to velmi zkušená hráčka, hlavně na trávě. Dobře využívala úhly, hrála nízké míče, které neodskakovaly. Z její strany to byl skvělý zápas,“ zhodnotila Muchová.

Podrobnější ohlasy Karolíny Muchové naleznete zde.

Krejčíková se Siniakovou jsou v deblovém čtvrtfinále
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková dnes přece jenom uzavřely dvakrát přerušené osmifinále čtyřhry na Wimbledonu. Favorizované Češky v něm porazily slovensko-nizozemskou dvojici Kužmová, Rusová 7:6(3) a 6:3.

Utkání bylo včera za stavu 7:6(3), 3:2 a 40:15 přerušeno kvůli dešti. Tenistky se dnes dostaly na kurt až vpodvečer, přičemž za stavu 5:2 ve druhém setu musely opět opustit dvorec kvůli dešti. Po přibližně hodině a půl čekání se na kurt vrátily a duel konečně dohrály.

Bartyová rychle vyřídila Tomljanovicovou
Pouhých 66 minut potřebovala Australanka Ashleigh Bartyová (1.) k tomu, aby ve čtvrtfinále Wimbledonu porazila po setech 6:1 a 6:3 svou krajanku Ajlu Tomljanovicovou (75.). Světová jednička dnes nastřílela hned 23 vítězných úderů, její vyzyvatelka pouze pět. Bartyová se v semifinále utká s Němkou Angelique Kerberovou (28.).

Hurkacz zvládl dohrávku s Medveděvem
Hubert Hurkacz (18.) vstupoval do dohrávky osmifinále Wimbledonu s Daniilem Medveděvem (2.) za nepříznivého stavu 2:6, 7:6(2), 3:6 a 4:3 bez brejku, nakonec ale slaví vítězství 2:6, 7:6(2), 3:6, 6:3, 6:3 a postup do svého prvního čtvrtfinále na grandslamovém turnaji. Čtyřiadvacetiletý Polák si dnešním vítězstvím vysloužil účast ve středečním čtvrtfinálovém souboji s osminásobným šampionem travnatého grandslamu Rogerem Federerem (8.).

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
Čtvrtfinále ženské dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (13.) – Viktorija Golubicová (SUI, 66.) 6:2, 6:2
KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) – Angelique Kerberová (GER, 28.) 2:6, 3:6
Ons Džabúrová (TUN, 24.) – Aryna Sabalenková (BLR, 4.) 4:6, 3:6
Ashleigh Bartyová (AUS, 1.) – Ajla Tomljanovicová (AUS, 75.) 6:1, 6:3

Osmifinále mužské dvouhry
Hubert Hurkacz (POL, 18.) – Daniil Medveděv (RUS, 2.) 2:6, 7:6(2), 3:6, 6:3, 6:3

Osmifinále ženské čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Kužmová (SVK), Rusová (NED) 7:6(3), 6:3
Gauffová, McNallyová (obě USA) – V. Kuděrmetovová, Vesninová (obě RUS) 6:7(0), 6:4, 3:6

Čtvrtfinále mužské čtyřhry
Bolelli (ITA), M. Gonzalez (ARG) – Klaasen (RSA), McLachlan (JPN) odloženo na 7.7.
Cabal, Farah (oba COL) – R. Ram (USA), Salisbury (GBR) odloženo na 7.7.
Goransson (SWE), Ruud (NOR) – M. Granollers (ESP), Zeballos (ARG) odloženo na 7.7.
Mektič, Pavič (oba CRO) – Kubot (POL), Melo (BRA) 3:6, 4:6, 6:4, 7:6(4), 6:4

1. kolo dvouhry chlapců
VOJTĚCH PETR – Daniel Merida Aguilar (ESP) 6:3, 6:3
ADAM JURAJDA – Patrick Brady (GBR) odloženo na 7.7.

1. kolo dvouhry dívek
Eva Shawová (GBR) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ 6:1, 6:3
LINDA FRUHVIRTOVÁ – Kayla Crossová (CAN) 5:7, 4:1 skreč Crossová
Annabelle Xuová (CAN) – BARBORA PALICOVÁ 3:6, 2:6
LINDA KLIMOVIČOVÁ – Laura Hietarantaová (FIN) 6:4, 6:1
Chelsea Fontenelová (SUI) – DARJA VIĎMANOVÁ odloženo na 7.7.

1. kolo čtyřhry chlapců
Butvilas (LTU), Manzanera Pertusa (ESP) – Katz (BEL), PETR odloženo na 7.7.

1. kolo čtyřhry dívek
BEJLEK, HAVLÍČKOVÁ – Nguyen Tanová (FRA), Scilipotiová (SUI) odloženo na 7.7.
BARTŮŇKOVÁ, PALICOVÁ – Ngounoueová, Jepifanovová (obě USA) odloženo na 7.7.
VIĎMANOVÁ, Zelníčková (SVK) – Jatčenková (RUS), Marcinková (CRO) odloženo na 7.7.