Sledovat přítelkyni? Nervy, raději hraju sám, uznává Berrettini

- Michal Hladký

Mít přítelkyni na okruhu WTA není žádná slast. Své o tom ví i Matteo Berrettini, jenž uznal, že raději hraje, než aby musel sledovat svou přítelkyni. Důvod je prostý, italská horká krev se v něm totiž nezapře. „Cítím se u toho tak desetkrát nervózněji, než když jsem na kurtu já sám,“ povzdychl si tenista, jenž v současnosti randí s Australankou Ajlou Tomljanovićovou.

Matteo Berrettini nastoupil do třetího kola Wimbledonu v sobotu ve 12:00, tedy stejně jako jeho přítelkyně Alja Tomljanovićová. Ital si odbyl své povinnosti poměrně rychle, Slovince Aljaže Bedeneho přehrál za necelé dvě hodiny po setech 6:4, 6:4 a 6:4.

Jenže o tom, jak se daří jeho vyvolené proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové, neměl ponětí. „Utvářel jsem si v hlavě různé scénáře. Co když prohrála a je naštvaná? Nakonec jsem se zeptal svého trenéra, jak na tom je. Řekl mi, že vede 5:1 ve třetím setu,“ popisoval situaci devátý hráč světového žebříčku.

Následně v něm ale hrklo. „Viděl jsem, že další hru na svém servisu ztratila. Raději bych hrál, než abych se na to musel dívat,“ dodal s úsměvem.

Nakonec to pro něj dobře dopadlo. Tomljanovićová si okamžitě vzala podání zpět a utkání ovládla po sadách 4:6, 6:4 a 6:2.

Z Berrettiniho výpovědi nastává otázka, zda by ustál hrát po boku své partnerky smíšenou čtyřhru. Na Wimbledonu k tomu nedojde, podle slov Australanky je ale jen otázkou času, kdy se společně představí na nějakém grandslamu.

„Plánujeme to už dlouho, vždy se ale našel nějaký zádrhel. Já v tom nevidím problém, bohužel on hraje na tři vítězné sety a nechci riskovat, že by musel dvouhru zanedbat. Uvidíme, třeba to vyjde v Austrálii, nebo už teď na US Open,“ vyhlíží Tomljanovićová zajímavou zkušenost.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ajla Tomljanovic (@ajlatom)