VIDEO: Soupeři ani spoluhráč nechápali. Australan v pádu vytáhl famózní úder

- Radek Štohl

Možná jsme byli svědky nejlepšího úderu turnaje. A kdo ví, třeba i celé letošní sezony. V úvodním kole mužské čtyřhry Wimbledonu se ve čtvrtek odpoledne vytáhl Australan Alex De Minaur, který parádním úderem v pádu kolem sítě zaskočil všechny přítomné aktéry.

Čtyřhry Wimbledonu se rozjely právě v průběhu včerejšího dne. První kolo mimo jiné nabídlo zápas favorizovaného deblu Alex De Minaur, Matt Reid proti domácím divokým kartám Luke Johnson, Anton Matusevich, přičemž De Minaur s Reidem zvítězili 7:6(3), 6:2. Mnohem více se však mluvilo o okamžiku ze závěru zápasu.

Za stavu 7:6, 4:2 0:15 při podání Reida tenisté u sítě předvedli parádní výměnu. Už to vypadalo, že po forhendovém voleji kros Johnsona rozehra skončí na raketě domácího dua. To by však na druhé straně nesměl být De Minaur, který nejenže míček doběhl, ale parádním způsobem ho podél sítě vrátil na druhou stranu kurtu.

Soupeři obětavosti a přesnosti mladého Australana nejprve nemohli uvěřit, nejinak na tom byl zkušenější parťák De Minaura Reid. Od místního publika si talent světového tenisu připsal velký aplaus.

I díky tomuto fiftýnu se Australané nyní můžou těšit na nejvýše nasazený debl turnaje Mektič, Pavič.