Mají se na co těšit, vyhlíží Hradecká duel s Francouzkami

- David Soumar, Jan Vojkůvka

Čtvrté finále! Prozatím má Lucie Hradecká na kontě tři fedcupové triumfy a v nominaci nechybí ani letos proti Francii. Nejzkušenější českou hráčku a elitní deblistku z Pálova výběru už vlastně nemůže ani nic zaskočit. Bude členkou vítězného týmu?

Těším se. Je to moje čtvrté finále a vždycky to byly úžasné nervy a neskutečné nadšení. Doufám, že nám to vyjde tak, jako to vyšlo předtím čtyřikrát,“ doufá Lucie Hradecká, která sice byla členkou vítězného týmu třikrát, ale připomněla fakt, že za posledních pět let se český tým radoval hned ze čtyř titulů.

Nominace pro ni přitom jistotou nebyla. Její zkušenosti však hrály v její prospěch, dlouhodobě navíc patří k nejlepším deblistkám světa a nepustila do týmu například Lucii Šafářovou. „Jsem strašně ráda a Petrovi děkuju, že jsem se dostala do nominace,“ usmívala se. „Je to těžké vybírat vlastně jen čtyři, protože máme výborný kádr. Všichni hrajeme dobře. Je to hezké a, samozřejmě, jestli budu mít šanci se dostat na kurt, tak tam nechám všechno,“ uvedla odhodlaná Hradecká.

Do Francie odjíždí český tým v rolích favoritek, Hradecká však upozorňuje, že Francouzky se nevzdají tak snadno. „Každý bod bude důležitý, budou to těžké zápasy. Francouzky hrají dobře,“ uvědomuje si. To ale české hráčky také. „Péťa je vlastně teď ve finále (v Ču-chaji nakonec získala Petra Kvitová titul, pozn. redakce), Bára hrála taky výborně, Kája byla na Masters a hrála úžasně. Myslím, že Francouzky se mají na co těšit,“ věří v sílu českého týmu.

Nejhorším možným scénářem se zdá nutnost odehrát závěrečný pátý zápas, kterým by byla čtyřhra. Je v podstatě jistotou, že by Francie nasadila Garciaovou s Mladenovičovou, které odehrají s největší pravděpodobností i oba singlové duely. Nakonec, Francouzky jsou světové jedničky.

Hrály celou sezonu společně, Garciaová dobře servíruje, i Mladenovičová. Chodí hodně na síť, snaží se hrát hodně deblově,“ vyjmenovává silné stránky soupeřek Hradecká. „Myslím, že hodně využily i toho, že se Hingisová s Mirzaovou rozešly. Odehrály spoustu turnajů, spoustu zápasů.

Katastrofu však v možném utkání ve čtyřhře Hradecká nespatřuje. „Samozřejmě, když na to dojde, tak věřím, že budeme všichni, kdo se dostane na kurt, ready. Mám zkušenosti proti nim - letos jsme proti nim hrály sice jen jednou, ale znám obě dvě. Samozřejmě, je to letos první deblový pár, hrají dobře, ale nějakou taktiku na ně víme a určitě jsou porazitelné,“ věří.

Podobně jako ostatní z týmu se i Lucka těší na kulisu, která bude při finálovém utkání letošního ročníku panovat. „Atmosféra bude bouřlivá a doufám, že i naši fanoušci tam přijedou. Myslím, že i Francouzi umí dost dobře podporovat jejich tým. Očekávám pěknou atmosféru, je to finále, ve Francii mají také rádi tenis a tyhle akce, tak myslím, že to bude veselé.