Obhajoba nebude. Zranění vyřadilo Halepovou z Wimbledonu

- Jan Vojkůvka

Ženský turnaj ve Wimbledonu oficiálně přišel o obhájkyni titulu. Světová trojka Simona Halepová, která v All England Clubu triumfovala v roce 2019 při posledním ročníku slavného turnaje, byla přinucena se z účasti na travnatém grandslamu kvůli zranění lýtka omluvit.

Nad účastí Halepové ve Wimbledonu se vznášely otazníky už od května, kdy musela kvůli zranění lýtka skrečovat zápas druhého kola v Římě. Toto zranění způsobilo, že se musela odhlásit už z Roland Garros a pevně věřila, že další grandslamový turnaj už stihne. Dokonce se vrátila k tréninku.

Problémy ale nastaly už před generálkou v Bad Homburgu, kde měla plnit roli nasazené jedničky. Místo travnatého turnaje však zůstala na marodce a pochyby nad Wimbledonem znovu zesílily.

V pátek nakonec přišlo trochu očekávané, ale přesto nepříjemné, oznámení. „S velkým zármutkem musím ohlásit své odstoupení z Wimbledonu, protože mé lýtko ještě není zcela vyléčené,“ citoval Halepovou oficiální web travnatého grandslamu.

„Udělala jsem vše pro to, abych byla na Wimbledon připravena. Byla jsem nadšená a poctěna, že mohu s tolika krásnými vzpomínkami po dvou letech vstoupit jako obhájkyně titulu na tyto krásné kurty,“ podotkla Rumunka, která do Wimbledonu přicestovala s předstihem a snažila se na poslední chvíli potrénovat a své lýtko otestovat. „Bohužel však mé tělo nespolupacovalo a musím si uchovat tyto pocity až do příští sezony,“ dodala Halepová.

Vedle rumunské tenistky budou z hlavních tenisových hvězd ve Wimbledonu scházet také Rafael Nadal, Dominic Thiem či Naomi Ósakaová.