Wimbledon: Macháčovi se kvalifikovat nepovedlo. Smitková zvládla druhý zápas

- Redakce

Čtvrteční odpoledne se v areálu v Roehamptonu neslo v duchu pokračujících kvalifikačních bojů na Wimbledon. Už třetí, a tedy poslední, zápas čekal Tomáše Macháče, jenž ovšem místo v hlavní soutěži nevybojoval, když prohrál ve třech setech s Australanem Christopherem O'Connellem. Terezu Smitkovou čekalo druhé kolo proti Rakušance Barbaře Haasové, kterou porazila ve dvou setech a zahraje si finálové kolo.

Macháč se do Wimbledonu nekvalifikoval
Českému tenistovi Tomáši Macháčovi (143.) se projít do hlavní soutěže Wimbledonu nepovedlo. Ve finále kvalifikace v Roehamptonu podlehl ve třech setech Australanovi Christopherovi O'Connellovi (131.) 6:7(8), 4:6, 6:7(4).

V česko-australské bitvě byly k vidění celkem tři brejky. V prvním setu dokázal Macháč rebrejkem stáhnout ztrátu 1:3, ale v tiebreaku nevyužil setbol. Ve druhé sadě český tenista ztratil servis ve třetím gemu a recept na svého soupeře už nenašel.

Třetí sada pak nepřinesla ani jeden brejk a rozhodnout musel znovu tiebreak, který se stal rovněž kořistí O'Connella.

„V prvním setu to bylo spíš takové oťukávání. Soupeř hrál hodně solidně zezadu, v tiebreaku zahrál dobře. Když jsem dnes šel na síť, tak mě skvěle prohazoval křížem, po lajně i lobem. Na síti jsem se nemohl chytit. Nechal jsem tam všechno, ale bohužel to nestačilo,“ řekl Tenisovému světu Macháč, jehož dalším turnajem by měl být od 5. července antukový challenger v německém Braunschweigu.

Rozhovor s Tomášem Macháčem si můžete přečíst zde.

Smitková je ve finále kvalifikace
Náročný zápas ve druhém kole kvalifikace Wimbledonu zvládla v Roehamptonu Tereza Smitková (487.). Česká tenistka si poradila s Rakušankou Barbarou Haasovou (157.), kterou za necelých 80 minut hry zdolala 7:6(6), 6:3.

Smitková se opírala zejména o dobrý servis a své soupeřce nepovolila ani jeden brejkbol. Poté, co strhla úvodní dějství na svou stranu v tiebreaku, dokázala Haasové prorazit servis v páté hře. Brejkbol měla i v sedmém gemu, a ač ten byl neproměněný, svou převahu potvrdila o dvě hry později, kdy na returnu zápas zakončila.

„Mám velkou radost. Cítila jsem se docela dobře, už bylo znát, že mám letos aspoň jeden odehraný zápas na trávě. Bylo to ale těžké, soupeřka hrála solidně odzadu, taky dobře podávala. V prvním setu mi moc nechodil první servis, takže jsem musela hrát hodně výměn, což jí samozřejmě vyhovovalo. Ve druhém setu už se to zlepšilo,“ uvedla pro Tenisový svět Smitková.

O postup do hlavní soutěže si zahraje se 144. hráčkou žebříčku Sin-ju Wang z Číny.

Rozhovor s Terezou Smitkovou si můžete přečíst zde.

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
Finále kvalifikace mužů
Christopher O'Connell (AUS, 131.) – TOMÁŠ MACHÁČ (143.) 7:6(6), 6:4, 7:6(4)

2. kolo kvalifikace žen
Barbara Haasová (AUT, 157.) – TEREZA SMITKOVÁ (487.) 6:7(6), 3:6