Fedcupový tým odjíždí do Francie ve vítězné náladě! Na tiskové konferenci hráčky obdržely nové šaty

- Jan Vojkůvka, Radek Barkman, David Soumar

Český fedcupový výběr čeká cesta do Štrasburku, kde se příští víkend uskuteční finále letošního ročníku. Domácí Francouzky sice nebudou favoritkami, ale mají ve svém středu dvě elitní hráčky, na něž se musí parta Petra Pály pořádně připravit. Ještě před odjezdem se uskutečnila tisková konference v areálu pražské Sparty.

Setkání s novináři se nakonec zúčastnily Karolína Plíšková a Lucie Hradecká, pro níž bude utkání ve Francii čtvrtým finále. Z pochopitelných důvodů - finále WTA Elite Trophy - scházela na tiskové konferenci Petra Kvitová. Na setkání se nedostavila ani Barbora Strýcová.

Češky mají na co navazovat, vyhrály čtyři z posledních pěti ročníků a ve Francii mohou zkompletovat zlatý hattrick. Cíl má výběr Petra Pály takový, aby nemuselo dojít na závěrečnou čtyřhru, v níž mají Francouzky k dispozici elitní pár Garciaová, Mladenovičová, aktuální světové jedničky. „Aktuální forma a kvalita by měla být na naší straně,“ věří Karolína Plíšková, která by se společně s Petrou Kvitovou měla postarat o potřebné tři body už ve dvouhrách.

Obě přítomné tenistky si přebraly také šaty, které si vezmou s sebou do Francie jako reprezentativní oblek českého fedcupového týmu. Z oblečení měly Plíšková i Hradecká velkou radost a rozdávaly úsměvy na všechny strany. Uvolněnost obou tenistek dala najevo, že český tým jede do Francie ve velké pohodě a ve vítězné náladě.

Je to čest, že mohu být tomuto velkému finále v české nominaci přítomna,“ svěřila se Lucie Hradecká. „Je to několikáté finále, ale složení týmu se často mění, ukazuje to sílu českého ženského tenisu,“ doplnila ji Plíšková.

Okamžitě po tiskové konferenci se český výběr vydal na cestu do Štrasburku. Už dnes v 17:00 má tým zarezervovaný kurt ve Francii, který si tak poprvé osahá. Petra Kvitová s Barborou Strýcovou by se k týmu měly připojit v úterý, přičemž Petr Pála doufá, že to bude v době oběda a úterní den by tak už měly české tenistky strávit pospolu téměř celý.

Tak šťastnou cestu!


Galerie