Vítězný návrat na zelený pažit! Kvitová v Bad Homburgu vyzrála na polskou kvalifikantku

- Marek Bartošík

Po bezmála dvou letech se Petra Kvitová (12.) představila v soutěžním utkání na travnatém povrchu. A návrat to byl úspěšný, jelikož česká tenistka přehrála v úvodním kole podniku WTA v Bad Homburgu polskou kvalifikantku Katarzynu Piterovou (387.) za hodinu a 52 minut 4:6, 6:1 a 6:4. Nasazená jednička prohrávala v rozhodující sadě už 0:2 a 0:30, závěr duelu ale zvládla otočit. Její soupeřkou v osmifinále bude Američanka Ann Liová (70.).

Petra Kvitová má za sebou první utkání od smolného okamžiku z Roland Garros, kdy si při plnění mediálních povinností po postupu do druhého kola poranila kotník.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka je tento týden nejvýše nasazenou hráčkou na akci kategorie WTA 250 v německém Bad Homburgu. Do travnatého turnaje vstoupila vydřenou třísetovou výhrou nad Katarzynou Piterovou.

Třicetiletá polská kvalifikantka si zajistila úspěch v prvním setu brejkem ze sedmé hry, který byl jediným v úvodním dějství. Ve druhé sadě zcela dominovala Kvitová, jež své soupeřce povolila nicotných devět fiftýnů.

Do rozhodujícího setu vstoupila pro změnu lépe Piterová, která vedla 2:0 a 30:0 při svém podání. Česká favoritka ale důležitý třetí gem získala, a posléze dokonce odskočila do vedení 3:2 s brejkem. Ačkoliv výhodu rychle ztratila, dalším brejkem ze sedmé hry své polské vyzývatelce opět odskočila. Tentokrát už si Kvitová náskok vzít nenechala.

Pro jednatřicetiletou Češku se jednalo o první soutěžní start na travnatém povrchu od Wimbledonu 2019, kde uhrála osmifinále. Kromě toho se Kvitová loni představila na exhibiční akci bett1 Aces.

„Jsem ráda, že jsem to zvládla, i když jsem nehrála svůj nejlepší tenis. Na travnatém povrchu hraji ráda. Kurt je tady velmi dobrý, podobá se těm wimbledonským,“ řekla v pozápasovém rozhovoru Kvitová, jež si o místo ve čtvrtfinále zahraje proti Američance Ann Liové.

Bad Homburg Open (ženy, GER, 235 238 USD, tráva)
1. kolo dvouhry
PETRA KVITOVÁ (12.) – Katarzyna Piterová (POL, 387.) 4:6, 6:1, 6:4