Macha Lake Open: Vítězkou se stala Číňanka Čchin-wen Čeng

- Michal Hladký

Podnik kategorie ITF s dotací 60 000 amerických dolarů ve Starých Splavech poznal svou novou vítězku. Číňanka Čchin-wen Čeng (245.) porazila ve finále Srbku Alexandru Kruničovou (246.) za hodinu a devětadvacet minut, a to po setech 7:6(5) a 6:3.

Po čtyřech letech se stala vítězkou turnaje ve Starých Splavech jiná než domácí hráčka. Číňanka Čchin-wen Čeng získala svůj šestý singlový kariérní titul na okruhu ITF, když ve finále přehrála svou srbskou soupeřku ve dvou setech.

Obzvlášť dramatickou bitvu nabídla úvodní sada. Číňanka vedla už 4:1, jenže Kruničová dokázala skóre otočit na 6:5 ve svůj prospěch. Rozhodnout musel tiebreak, který se od začátku vyvíjel lépe pro balkánskou tenistku.

Ta si utvořila pohodlný náskok 5:1, avšak ani ten nestačil. Čchin-wen Čeng nic nevzdala a díky šesti po sobě jdoucím bodům urvala první set na svou stranu.

Druhou sadu si už osmnáctiletá tenistka pohlídala a po výsledku 6:3 mohla oslavit svůj druhý letošní titul. Naopak Alexandra Kruničová na turnajové prvenství ve dvouhře čeká od roku 2018.

Pokud se podíváme na novodobou historii turnaje ve Starých Splavech, tak kromě Čchin-wen Čeng u Máchova jezera triumfovaly Češky Barbora Krejčíková (2019), Monika Kilnarová (2018) a Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (2017).

Macha Lake Open se konalo i vloni, nicméně pod záštitou Českého tenisového svazu, nikoli Mezinárodní tenisové federace. Vítězství si na něm připsala Barbora Krejčíková. 

Finále dvouhry
Čchin-wen Čeng (CHN, 245.) – Alexandra Kruničová (SRB, 246.) 7:6(5), 6:3