Další úspěch letos nepřidá. Z Wimbledonu se odhlásil bývalý finalista

- Michal Hladký

Finalista Wimbledonu z roku 2016, Kanaďan Milos Raonic, se z letošního ročníku travnatého grandslamu odhlásil. Momentálně osmnáctý tenista světového žebříčku tak uvedl na svém Instagramu, jako důvod pak zmínil zranění lýtka.

„Je mi neskutečně líto, že se nebudu schopen zúčastnit Wimbledonu, který je pro mě vrcholem každé sezony. Poranil jsem si lýtko, nicméně budu tvrdě pracovat na tom, abych se mohl na okruh vrátit nejdříve, jak jen to půjde,“ napsal Raonic na svém Instagramu.

Právě na Wimbledonu rodák z černohorské Podgorice vybojoval svůj nejlepší grandslamový výsledek. V roce 2016 dokráčel až do finále, kde se střetl se Skotem Andym Murraym. Zápas to byl vyrovnaný, jenomže výsledek byl k bývalé světové trojce poměrně krutý. Raonic neuhrál ani jeden set a prohrál 4:6, 6:7(3) a 6:7(2).

K tomu na tamních kurtech uhrál i jedno semifinále (2014) a dvě čtvrtfinále (2017 a 2018). Vynikající travař však letos další úspěchy na zeleném pažitu nepřidá.

Třicetiletý tenista se naposledy představil v soutěžním zápase na konci března v Miami, kdy v osmifinále podlehl pozdějšímu vítězi Polákovi Hubertu Hurkaczovi.

Další velký turnaj, jenž bude po Wimbledonu následovat, bude ten olympijský. Raonic zatím figuruje mezi přihlášenými do Tokia, jeho účast ovšem stále není potvrzená. Tu první si odbyl před devíti lety v Londýně, kde vypadl ve druhém kole.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Milos Raonic (@mraonic)