Generálky na Wimbledon odehraje pět Čechů. Kvitová nasazenou jedničkou

- Jan Vojkůvka

Příští týden bude opět nabitý tenisem. Kromě kvalifikace Wimbledonu se odehrají čtyři travnaté turnaje z kategorií ATP a WTA a v akci na nich bude celkem i pět českých tenistů. Petra Kvitová zaútočí na druhý letošní titul jako nasazená jednička v Bad Homburgu.

Německý turnaj, který navazuje na berlínskou akci z tohoto týdne, spadá do kategorie WTA 250 a česká tenistka je jako 11. na světě nejvýše přihlášenou hráčkou žebříčku.

Na svou soupeřku si ale bude muset ještě nějaký čas počkat. V úvodním kole totiž narazí na jednu z kvalifikantek, přičemž boje o hlavní soutěž odstartují až v neděli. Složení kvalifikace je ovšem velmi slabé a Kvitová bude v prvním kole superfavoritkou.

To Kateřina Siniaková, druhá Češka v Bad Homburgu, již svou sokyni zná. Bude jí Ruska Varvara Gračevová, 86. hráčka žebříčku WTA, která bude na travnatém povrchu ve své kariéře debutovat.

Další české tenistky si zahrají na anglickém turnaji v Eastbourne, jenž náleží do kategorie WTA 500 a seznam přihlášených hráček je oproti Bad Homburgu o poznání našlapanější.

Světová desítka Karolína Plíšková bude plnit roli turnajové pětky a v úvodním kole narazí na Chorvatku Donnu Vekičovou, kterou porazila na nedávném Roland Garros.

O poznání těžší los má Markéta Vondroušová, kterou v prvním kole vyzve Tunisanka Ons Ďžabúrová, 24. tenistka žebříčku, která se tento týden probila do finále v Birminghamu, k němuž naskočí v neděli.

Ve hře bude také jediný český muž v první stovce světa. Jiří Veselý si zahraje turnaj na Mallorce, kde jej v prvním zápase čeká Ital Salvatore Caruso. Tomu se v posledních měsících nedaří a prohrál šest zápasů v řadě.