Pauza se prodlužuje. Ósakaová se odhlásila i z Wimbledonu

- Jan Vojkůvka

Japonská tenistka Naomi Ósakaová se letos v All England Clubu nepředstaví. Bývalá světová jednička, která se z osobních důvodů a kvůli psychickým problémům odhlásila před druhým kolem na Roland Garros, se rozhodla vynechat kompletní travnatou sezonu.

Aktuální světová dvojka svým rozhodnutím potvrdila spekulace, které se vyrojily už po Roland Garros a zesílily po jejím odhlášení z generálky v Berlíně.

„Naomi nebude tento rok hrát ve Wimbledonu,“ uvedl její agent Stuart Duguid. „Chce strávit více času se svými přáteli a rodinou.“

Japonská tenistka by se na kurty měla, dle vyjádření agenta, vrátit až během olympijských her v Tokiu. „Na olympiádu bude připravená a je nadšená, že bude hrát před domácími fanoušky,“ dodal Duguid.

Sama Ósakaová se k celé situaci prozatím nevyjádřila. Od konce května, kdy se po vyhraném prvním kole na Roland Garros z turnaje odhlásila, se stáhla do ústraní. Důvodem byla silná kritika jejího rozhodnutí bojkotovat média (za což dostala po prvním kole rovněž pokutu ve výši 15 tisíc dolarů a bylo jí zdůrazněno, že může být z grandslamových turnajů vyloučena) kvůli ochraně duševního zdraví.

Po svém odhlášení přiznala, že trpí úzkostmi a depresemi a že tiskové konference její stav zhoršují. „Pravdou je, že jimi trpím od US Open 2018,“ přiznala na konci května.