Prokletí nezlomeno. Plíšková padla s neoblíbenou sokyní i počtvrté

- Jan Vojkůvka

Ani na čtvrtý pokus nedokázala Karolína Plíšková prolomit své letošní prokletí, kterým je Američanka Jessica Pegulaová (na snímku). Světová desítka v osmifinále turnaje v Berlíně nezužitkovala vedení v prvním setu 4:2 a s Pegulaovou nakonec prohrála ve dvou setech 5:7, 2:6.

Dauhá, Dubaj, Miami a nyní také Berlín. Všechny čtyři turnaje letos zakončila Karolína Plíšková porážkou s Jessicou Pegulaovou, na kterou stále marně hledá recept. Po Miami, kde jí alespoň vzala set, si přitom věřila, že už ví jak na ní.

V prvním setu to dokonce vypadalo, že skutečně nalezla slabiny soupeřky a dokáže na rychlé trávě využít svých vlastních největších zbraní. Z 0:2 dokázala rychle otočit na 4:2 a řítila se za ziskem úvodního dějství.

Jenže v tu chvíli Pegulaová zabrala, vývoj setu otočila, přičemž úspěšně odvrátila hrozbu ztráty servisu v jedenácté hře a následně na returnu proměnila hned první setbol.

Plíšková vstoupila i do druhého setu velmi dobře a připsala si okamžitě brejk. Na servisu jej ale nepotvrdila a soupeřce povolila srovnání na 1:1. Od stavu 2:2 pak Pegulaová pevně uchopila otěže zbytku utkání a čtyřmi hrami v řadě dokráčela pro postup do čtvrtfinále.

Česká tenistka, jež i ve čtvrtém vzájemném utkání s americkou hráčkou prohrála, si před Wimbledonem zahraje ještě generálku v Eastbourne.