Livesport Prague Open nabídne tři hvězdy z TOP 20 i šest Češek

- Jan Vojkůvka

Tradiční turnaj WTA, který se hraje v areálu TK Sparty Praha, zná předběžnou startovní listinu. Livesport Prague Open 2021 by měly odehrát hned tři hvězdy z elitní dvacítky žebříčku a celkem šest domácích tenistek, včetně čerstvé grandslamové šampionky Barbory Krejčíkové.

Hlavními hvězdami pražského turnaje, jenž se bude hrát od 12. do 18. července, budou vedle světové patnáctky Krejčíkové také druhá česká grandslamová šampionka Petra Kvitová (11.) a světová dvanáctka Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Jistotu účasti v hlavní soutěži mají z českých tenistek také Markéta Vondroušová (41.), Marie Bouzková (50.), Kateřina Siniaková (75.) a Tereza Martincová (90.), které se do turnaje přihlásily.

Kromě toho by v Praze měly nastoupit další zajímavé tenistky jako Ons Ďžabúrová (24.), Darja Kasatkinová (35.), Su-wej Sie (62.), Vera Zvonarevová (97.) či Cvetana Pironkovová (113.).

Dobrou zprávou rovněž je, že do areálu TK Sparty Praha budou mít letos přístup i diváci. „Seznam přihlášených hráček je velmi atraktivní, a pro diváky, kteří budou mít letos do areálu přístup, slibuje skvělou tenisovou podívanou. Kromě dvou českých grandslamových vítězek se v hlavní soutěži představí další čtyři Češky,“ uvedl ředitel turnaje David Trunda.

Kromě kvalitního startovního pole čeká na publikum i jedna změna oproti předchozím ročníkům. Nebude se totiž hrát na antuce. „S ohledem na změnu termínu a přesun v termínové listině WTA se bude premiérově hrát na nových betonových kurtech, které se v těchto dnech dokončují,“ pokračoval Trunda.

Kvůli protiepidemiologickým opatření budou na všechny hrací dny, včetně kvalifikace, pro vstup do areálu nutné vstupenky, které vždy zaručí místo na hlavní tribuně po celý hrací den. Celotýdenní permanentka stojí 750 korun, celodenní vstupné od pondělí do středy bude 100 korun, od čtvrtka do soboty 200 korun, na finále 300 korun. Celodenní vstup na kvalifikaci bude 50 korun. 

Vstupenky je možné zakoupit v síti TicketLIVE.

„S ohledem na kvalitu startovního pole a množství nabízených zápasů jde o vstupné spíše symbolické, jehož hlavním cílem je regulovat počet osob na tribunách a před areálem. Nechceme, aby docházelo ke shlukování většího počtu fanoušků, kteří nebudou mít potvrzený vstup do hlediště. Jeho kapacita bude 1.000 diváků,“ vysvětlil ředitel turnaje David Trunda.