Ivanišević přinesl do mé hry několik nových věcí, říká Berdych

- Jan Havlovic

Pro Tomáše Berdych letošní sezona skončila po páteční prohře s Andy Murraym. Před turnajem v Paříži česká tenisová jednička pohovořila o závěru letošní sezony s novinářkou Carole Bouchardovou.

Berdych zažil zvláštní druhou polovinu letošní sezony... Na začátku srpna obletěla svět zpráva o tom, že česká tenisová jednička bude spolupracovat s Goranem Ivaniševićem, avšak začátek jejich spolupráce nebyl ideální. Rodák z Valašského Meziříčí musel po turnaji v Cincinnati přerušit sezonu kvůli zánětu slepého střeva. „Myslím, že to není nejlepší způsob, jak začít spolupráci s novým trenérem, ale už to tak je. Jsem rád, že jsem zdravý a jsem šťastný, že můžu hrát tenis. Kdo by to byl řekl poté, co jsem musel odstoupit z turnaje v Cicinnati," uvedl v Paříži Berdych, který se dokázal vrátit v závěru sezony na kurty. Po semifinálové účasti v Petrohradu dokázal vyhrát turnaj v Šen-čenu, avšak poté si připsal tři prohry v řadě...

Nepříznivou bilanci zlomila česká tenisová jednička až v Paříži, kde porazil postupně Sousu a Simona, avšak po tuhé bitvě prohrál s Andy Murraym, dnes již světovou jedničkou. Berdych je však hlavně rád, že se v závěru mohl vůbec vrátit na kurty, neboť prvnotní prognózy lékařů hovořily o úplném konci sezony. Jak aktuálně jedenáctý tenista světového žebříčku hodnotí dosavadní spolupráci s Goranem Ivaniševićem? „Přinesl do mé hry několik nových věcí, na kterých se snažíme pracovat. Není to úplně snadné, neboť mé tělo dostalo v letošní sezoně zabrat. Velmi se mi zamlouvá, jak ke mně Goran přistupuje a jak se snaží aplikovat do tréninku nové věci, což může mé hře opravdu pomoci. Doufám, že jednou dokážu využít jeho zkušeností z velkých zápasů," konstatoval Berdych, který bude v příští sezoně pomýšlet na zisk prvního grandslamového titulu. 

Nyní má Berdych po sezoně a je otázkou, co ho po zdravotní stránce čeká. „Prošel jsem několika testy předtím, než mě doktoři pustili a řekli, že mohu znovu hrát. Doufám, že nebudu muset jít znovu na operaci, snad to mé tělo zvládne, neboť bylo opravdu velmi těžké se po dlouhém pobytu v nemocnici vrátit zpět do kondice. Zdraví je však na prvním místě!" zakončil vítěz turnaje v Šen-čenu rozhovor s Carole Bouchardovou.